İzmir Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği'nin Kurucu Başkanı Semiha Özek, meslek liselerinden ve çıraklık okullarından işletmelere zorunlu olarak çalışmaya yollanan ve sigorta girişleri yapılarak ellerine sigorta kartları verilen staj ve çıraklık mağdurlarının yaşadığı haksızlıklara dikkat çekti. Özek, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda, staj yaptıkları ve çırak olarak çalıştıkları dönemin sigorta başlangıcı sayılmaması nedeniyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamından faydalanamadıklarını belirtti.

Özellikle yerel seçim öncesinde bu haksızlıkların ortadan kaldırılması için mücadelelerini sürdüren staj ve çıraklık mağdurları, büyük holdinglere çağrıda bulunuyor. Koç Holding gibi Türkiye'nin dev şirketlerine seslenen Özek, 3308 yasasının değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Özek, holdinglere, ara eleman sorununun çözülmesi için kamuoyuna ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a baskı uygulamaları çağrısında bulundu.

Başkan Semiha Özek Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan kuruluşlara şu şekilde seslendi;

Koç Holding Yönetim Kurulu'na sesleniyorum;

Meslek lisesi memleket meselesi dediniz bizlerin hikayesi bu memleket meselesi ile başladı. Ne yazık ki memleket meselesi bir türlü çözülemedi, yanlız bizler mağdur olan kısım olarak 38 yıldır hak mücadelesi içindeyiz.

Siz Koç Kolding, siz Sabancı Holding, siz Zorlu Holding, siz Alorko Holding, Eti gurubu, Ülker Torku gurubu ve diğer bütün holdinglere sesleniyoruz... Sorunumuz ara eleman, sizlerin sorunu nitelikli eleman... Eğer sizler ara eleman sorununu çözmek istiyorsanız 3308 yasa değiştirilmeli.

Biz haklarının alamadığını gören, mağdur olduğumuzu bilen aileler çocuklarını meslek liselerine gönderemeyecek Yakında fabrikalarınızda nitelikli eleman bulamaz hale geleceksiniz. Ara eleman sorununu ne robotlarla ne de mülteciler ile çözemezsiniz. Gelin birlikte 3308 yasanın değişmesi için kamouyuna ve Sayın Cumhurbaşkanımıza baskı uygulayalım. Ne siz mağdur olun ne de bizler mağdur bir şekilde kalmayalım.

Başkan Altay: “Küçük Aymanas Caddesi’nde sıcak asfalt çalışmasına başladık” Başkan Altay: “Küçük Aymanas Caddesi’nde sıcak asfalt çalışmasına başladık”

Başkan Semiha Özek'in sosyal medya üzerinden yaptığı bu çağrılar, staj ve çıraklık mağduriyetinin kamuoyunda daha geniş bir şekilde duyulmasına katkı sağlamayı hedefliyor.