İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü olan Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarına desteklerini açıkladı. Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçesinde, Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyon üyesi Tarık Elmas ile bir araya gelen Zorlu, mağduriyet yaşayan insanların ülkemizin pek çok yerinde olduğunu belirtti. Zorlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi başta olmak üzere her platformda bu sorunun çözümü için mücadele ettiklerini vurguladı.

Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti

Zorlu, siyasi iktidarın staj ve çıraklık mağdurları diye bir mağduriyet yarattığını dile getirerek,  bu durumun düzeltilebileceğine inandığını ifade etti.  Prof. Dr. Kürşad Zorlu, "Ülkemizin pekçok yerinde bu sorunla yaşayan insanlarımız var. Bizler Türkiye Büyük Millet Meclisi başta olmak üzere her platformda bu problemin çözümü için savunucu olduk. Siyasi iktidar staj ve çıraklık mağdurları diye bir mağduriyet yaratmayaı da başardı. Ama yolun neresinden dönülürse kardır diyoruz. Eğer Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında bu konuda bir adım atılacak olursa biz İYİ Parti olarak bu adımların yanında olacağız. Bu konudaki daha önce verdiğimizi teklifler, yaptığımız çağrılar bizzat siyasi iktidar tarafından engellendi. Ama bu insanları mağdur etmeye daha fazla hakkımız yok. Onların elindeki bir hak bu, siz lütfetmiyorsunuz. Bu hakkı onlara vermek zorundasınız. İş ve emek barışını sağlamak için bunu yapmak mecburiyetindesiniz. Ben de İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü olarak Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarının yanında olduğumuzu, onların bu probleminin çözümü için bu mücadeleye devam edeceğimi ifade etmek istiyorum" dedi.

Prof. Dr. Kürşad Zorlu'nun bu açıklamaları, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının sesini duyurmak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Zorlu'nun, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu konuda adım atılması çağrısının, mağduriyet yaşayan insanlara umut olması bekleniyor. İYİ Parti'nin bu konudaki kararlı tutumu, işçi haklarının korunması ve adaletin sağlanması yolunda önemli bir destek olarak değerlendiriliyor.