Türk siyasetinin dikkat çeken isimlerinden Suat Kılıç'ın hayatı, medyadan siyasete uzanan yolculuğuyla merak uyandırıyor. Peki, Suat Kılıç kimdir, kaç yaşında, nereli? Suat Kılıç ne iş yapar, eşi kim? İşte detaylar...

Suat Kılıç kimdir?

Samsun'un topraklarına 23 Temmuz 1972'de düşen Suat Kılıç, aslen Trabzon'un Kavakpınar köyünden gelir. Yeşilköy'de geçirdiği çocukluk yıllarının ardından eğitim hayatına Samsun'da devam etti. İlköğrenimini Yeşilköy İlkokulu'nda tamamlayıp, ardından Samsun 19 Mayıs Lisesi'nde öğrenim gördü. Pilot olma hayaliyle Hava Harp Okulu'na başvursa da sağlık sorunları nedeniyle bu hedefinden vazgeçmek zorunda kaldı. Bunun üzerine Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitimine devam ederek 1995'te mezun oldu.

Kariyer Başlangıcı ve Medya Deneyimi

Üniversite yıllarında medya sektörüyle tanışan Kılıç, Dünya Radyo'da gençlik programı sunarak adım attı. Daha sonra Kanal 7 ve NTV gibi önemli medya kuruluşlarında çalıştı. Kanal D'de parlamento muhabiri olarak görev alması, siyasetle ilk temasını da beraberinde getirdi.

Siyasi Yolculuğu

AK Parti Dönemi

2002 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti'den Samsun'dan milletvekili adayı gösterilerek siyaset sahnesine adım atan Kılıç, meclise girdi. AK Parti'nin önemli isimlerinden biri olarak, genç yaşına rağmen çeşitli görevlerde bulundu. Parti içindeki yükselişi, 2007 ve 2011 seçimlerinde de milletvekili olarak meclise girmesiyle devam etti. 2011'de Gençlik ve Spor Bakanı olarak atanması, siyasi kariyerindeki dönüm noktalarından biriydi.

Yeniden Refah Partisi'ne Geçiş

2023 yılında AK Parti'den ayrılarak Yeniden Refah Partisi'ne katılan Kılıç, yeni partisinde önemli görevler üstlendi. Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı olarak aktif rol aldı. Ayrıca, 2024 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösterildi.

Siyaset Dışı Aktiviteleri

Siyasi kariyeri kadar medya dünyasındaki deneyimleriyle de tanınan Kılıç, televizyon programlarında da yer aldı. Özellikle İstanbul 2020 Yaz Olimpiyatları adaylığı için yapılan bir tanıtım projesinde Seksenler dizisinde konuk oyuncu olarak izleyici karşısına çıktı.

Suat Kılıç eşi kim?

Kılıç, Melike Nur Kılıç ile evlidir ve Muhammed Emin, Hüseyin Kağan ve Suat Melik adında üç çocukları vardır.

Suat Kılıç, genç yaşına rağmen Türk siyasetinde önemli bir yer edinmiş ve farklı dönemlerde farklı partilerde aktif rol almış bir isim olarak, siyasi kariyerine devam etmektedir.