31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Tokat’ın Sulusaray ilçesinde Belediye Başkanı olarak seçilen Davut Kılıç, hakkında detaylar merak ediliyor. Peki, Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç kimdir, kaç yaşında, nereli, eğitimi ne, mesleği ne, evli mi, çocuğu var mı? Davut Kılıç Yüzde kaç oyla seçildi? İşte detaylar...

Tokat'ta yakalanan 4 FETÖ zanlısı serbest bırakıldı! Tokat'ta yakalanan 4 FETÖ zanlısı serbest bırakıldı!

Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç kimdir?

Sulusaray ilçesinin yeni Belediye Başkanı olarak seçilen Davut Kılıç, 1973 yılında ilçede doğmuş olup, ilk ve ortaokul eğitimini burada tamamlamıştır. Lise eğitimini ise Yeşilyurt ilçesinde almıştır. Üniversite eğitimine devam eden Kılıç, Cumhuriyet Üniversitesi Tokat Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümü ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun olmuştur. Evli ve üç çocuk babası olan Kılıç, meslek hayatına Artova İlçe Özel İdere Müdürlüğü'nde başlamıştır.

Davut Kılıç Yüzde kaç oyla seçildi?

Milliyetçi Hareket Partisi'nden Sulusaray Belediye Başkanı adayı olan Kılıç, seçimlerde büyük bir başarı elde ederek bin 590 oy alarak yüzde 56.9 oy oranıyla belediye başkanı seçilmiştir. Seçim zaferi sonrası yaptığı açıklamalarda, ilçenin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirme ve hak ettiği yere taşıma sözü vermiştir.

Kılıç, seçim sürecinde kendisine destek verenlere teşekkür ederken, ilçenin herkese eşit ve adil bir şekilde hizmet vereceğini vurgulamıştır. Üretken belediyecilik anlayışıyla ilçenin sorunlarını çözmeyi, işsizliği azaltmayı ve her vatandaşın mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayacağı bir Sulusaray yaratmayı hedeflediğini dile getirmiştir.

Kılıç'ın seçilmesiyle birlikte Sulusaray ilçesinde yeni bir dönemin başladığı belirtilirken, ilçe halkının beklentilerini karşılayacak adımların atılması beklenmektedir. Yerel yönetimde adalet ve verimliliği ön planda tutarak ilerleyen Kılıç'ın, ilçenin gelişimine önemli katkılar sağlaması beklenmektedir.