Suriye'nin ilk uzay yolcusu ve aynı zamanda Tümgeneral olan Muhammed Faris hayatını kaybetti. Türkiye'de vefat eden Faris hakkında detaylar araştırılıyor.Peki, Suriye'nin ilk astronotu Muhammed Faris kimdir, uzaya ne zaman gitti? Muhammed Faris neden öldü? İşte detylar...

Suriye'nin ilk astronotu Muhammed Faris kimdir, neden vefat etti?

Suriye'nin ilk uzay yolcusu ve aynı zamanda Tümgeneral olan Muhammed Faris, Gaziantep'teki bir seminer sırasında geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti. Cenazesi dün akşam uçakla İstanbul'a getirildi ve İstanbul Havalimanı'nda Arap Derneği Başkanı Metin Turan, yakınları ve Suriyeli gençler tarafından karşılandı. Cenaze, daha sonra gasilhaneye götürüldü.

Muhammed Faris'in cenazesi yarın Fatih Camisi'nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlanacak.

Son 21 yılda 5 bin 500 evdat yadigarı ayağa kaldırıldı Son 21 yılda 5 bin 500 evdat yadigarı ayağa kaldırıldı

Muhammed Faris uzaya ne zaman gitti?

26 Mayıs 1951 Suriye doğumlu olan Muhammed Faris, 1987 yılında uzayda tam 7 gün 23 saat 8 dakika geçirerek ülkesi adına önemli deneyler gerçekleştirmişti. Uzay yolculuğu dönüşünde Suriye'de kahraman gibi karşılanan Faris, sonraki yıllarda çeşitli üniversitelerde 10 yıl boyunca dersler vermişti. Ancak, 2011 yılında Esad rejiminin artan baskıları üzerine Türkiye'ye sığınmış ve Türk vatandaşlığı almıştı.