TOGÜ YKS’de Dereceye Giren Öğrencileri Konukevinde Misafir Edecek TOGÜ YKS’de Dereceye Giren Öğrencileri Konukevinde Misafir Edecek

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, topluma diş sağlığı konusunda bilinçlendirmek amacıyla Cumhuriyet Meydanı’nda “Siz Sorun, Biz Cevaplayalım” etkinliği düzenledi. Etkinlikte, vatandaşlardan gelen diş sağlığı ile ilgili sorulara, Diş Hekimliği Fakültesi’nde okuyan öğrenciler yanıt verdi. 

Etkinliğe katılan vatandaşlar, diş ağrısı, diş eti problemleri ve doğru diş bakım yöntemleri gibi konularda bilgilendirildi. Ayrıca diş sağlığına dair genel bilgileri taze olan vatandaşlara da doğru yolda devam etmeleri önerildi. Tek günlük olarak planlanan etkinliğin, gördüğü yoğun ilgi üzerine ilerleyen günlerde tekrar edilmesi düşünülüyor.Togü Diş Hekimliği Fakültesi'nden “Siz Sorun, Biz Cevaplayalım” Etkinliği (4)Togü Diş Hekimliği Fakültesi'nden “Siz Sorun, Biz Cevaplayalım” Etkinliği (2)Etkinlik hakkında Tokat Hürsöz’e açıklamalarda bulunan TOGÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Balcı Yüce, bilgilendirme amaçlı bu tür faaliyetlerin önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Yüce, “Bugün burada hastalarımızı bilgilendirmek için toplandık. Ağız ve diş sağlığı, birçok üniversitede, ilköğretimde ve lisede yeterince ele alınan veya eğitim verilen bir alan değil. İnsanların bu konuda ciddi bilgi eksiklikleri var. İnternette çok fazla bilgi kirliliği var ve neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt etmek zor olabiliyor. Amacımız, hastalarımızın doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak ve onları diş sağlığı konusunda bilinçlendirmektir.” dedi.

Prof. Dr. Yüce, etkinliğin hem fakülte hem de stajyer öğrenciler için önemli bir tecrübe olduğunu vurguladı. “Hem fakültemiz hem stajyerlerimiz için bir tecrübe oluyor. Aynı zamanda burada topluma faydalı bir hizmet sunuyoruz. Bugün burada diş eti problemleri, çürükler, diş çekimi ve tedavi zamanlaması gibi konularda vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Ayrıca doğru diş fırçalama tekniklerini anlatmak ve güncel, doğru bilgileri sunmak için buradayız. Bu etkinlik, bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilmiştir.” şeklinde konuştu.Togü Diş Hekimliği Fakültesi'nden “Siz Sorun, Biz Cevaplayalım” Etkinliği (1)Fakültenin geçmiş yıllarda okullarda taramalar yaptığını ve huzurevlerinde etkinlikler düzenlediğini belirten Prof. Dr. Yüce, bu tarz bir soru-cevap etkinliğini ilk defa düzenlediklerini söyledi. Prof. Dr. Yüce, fakültenin kuruluşundan bu yana geçen süreçte sağlanan hizmetlerin önemine değindi. “10 yıl öncesinde burada üniversite hastanesi yokken, hastalarımız dişlerini nasıl fırçalayacaklarını dahi bilmiyorlardı. En yakın üniversite hastanesi Sivas veya Samsun'daydı ve bu fakültelerden randevu almak kolay değildi. Fakültemizi açtığımız günden bu yana sekiz branşta uzman diş hekimliği hizmeti veriyoruz. Bu hizmetler muayene ile başlıyor; dolgu, kanal tedavisi, çocuk diş hekimliği, diş eti hastalıkları, ortodonti, ağız ve çene cerrahisi ve protez diş tedavisi gibi alanları kapsıyor. Stajyer hekimlerimiz, uzmanlarımızın gözetiminde hasta bakıyorlar ve yaptıkları her aşama uzmanlar tarafından denetleniyor. Mümkün olduğunca hatasız, doğru ve kaliteli hizmet sunmak için çalışıyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Yüce, etkinliğin ilerleyen günlerde tekrarlanabileceğini ve toplumda ağız ve diş sağlığı bilincini artırmak amacıyla benzer etkinliklerin düzenli olarak yapılmasının planlandığını belirtti. “Bu ilk defa yaptığımız bir şey. Normalde okullara gidiyoruz, taramalar yapıyoruz, huzurevlerine gidiyoruz, ancak böyle soru-cevap şeklinde bir etkinliğimiz olmamıştı. Eğer ihtiyaç olursa veya talep görürse bu etkinliği düzenli aralıklarla tekrarlayabiliriz.” dedi.

TOGÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin sunduğu bu hizmetler, hem öğrencilerin eğitimine katkı sağlamakta hem de topluma kaliteli sağlık hizmetleri sunma imkanı sunuyor. Bu tür sosyal sorumluluk projeleriyle üniversitenin, topluma olan katkısının artarak devam edeceği öngörülüyor.

Togü Diş Hekimliği Fakültesi'nden “Siz Sorun, Biz Cevaplayalım” Etkinliği (6)Togü Diş Hekimliği Fakültesi'nden “Siz Sorun, Biz Cevaplayalım” Etkinliği (3)

Editör: Mustafa Işık