Haber: Mustafa Işık

2023-2024 Sezonu Tokat 1’inci Amatör Ligi 18-19 Kasım tarihinde başladı. İlk yarının son düdüğü 13-14 Ocak tarihinde üflendi. A grubunda Zile Belediyespor, Topçamspor Kulübü, Erbaa Güreş İhtisas Spor Kulübü, Erbaa 2023 Spor Kulübü, Tokat Ayışığı Spor Kulübü, Yeşilyurt Belediyespor Kulübü, Erbaa Ayturan Spor Kulübü B grubunda ise, Artovagücü Spor Kulübü, Sulusaray Belediyespor, Pazarspor, Turhal Güçyurdu Spor Kulübü, Almusspor, Tokat Aile ve Sosyal Politikalar Spor Kulübü, Tokat Doğan Dinç Spor Kulübü, Turhal Gençlerbirliği olmak üzere 15 takım, ikişer gruplar halinde mücadele etti. A grubunda yer alan Turhalspor lige katılmama kararı almıştı. 7’şer haftalık halinde oynanan ilk yarının sonunda A grubunda Erbaa 2023 Spor Kulübü ve B grubunda ise, Artovagücü Spor Kulübü gruplarını lider tamamladı.

Ligi’nin ikinci yarısı ne zaman başlıyor? Maç saati ve günü belli mi?
2023-2024 Sezonu Tokat 1’inci Amatör Ligi’nin ikinci yarısı da ilk yarı gibi nefesleri kesecek. Hedefleri doğrultusunda takımlar 7’şer haftanın ardından Tokat’ta Play-Off oynamak istiyor. 13-14 Ocak tarihinde ara verilen lig, 17-18 Şubat tarihinde oynanması planlanıyor. Cumartesi ve Pazar günü oynanması planlanan Tokat 1’inci Amatör Ligi’nde takımların hangi gün ve saatte oynanacağı netlik kazanmadı.

Başkan Şahin’den Gaziantep FK'ya moral ziyareti! Başkan Şahin’den Gaziantep FK'ya moral ziyareti!

Takımlar Gece Maçları da oynayabilecek
17-18 Şubat tarihinde oynanması planlanan Tokat 1’inci Amatör Ligi’nde takımlar gece maçları oynayabilecek. Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eger, takımların rahat antrenman ve gece maçları oynaması için Uzunburun Sentetik sahasına modern aydınlatmasını geçtiğimiz haftalarda futbolseverlere kazandırmıştı. Böylelikle Tokat 1’inci Amatör Ligi’nde mücadele eden takımlar artık gece maçları ve idmanlarını rahat bir şekilde yapabilecek. 

8’inci hafta maç programı
A GRUBU
Topçamspor - Erbaa Güreş İhtisas    
Zile Belediyespor - Erbaa 2023 Spor Kulübü     
Erbaa Ayturanspor – Ayışığıspor Kulübü    
Turhalspor – Yeşilyurt Belediyespor (BAY)     

B GRUBU
Sulusaray Belediyespor – Akıncı İnşaat Pazarspor    
Artovagücü Futbol Kulübü – Turhal Güçyurdu Spor Kulübü    
Dinç Doğanspor     - Almusspor 
Turhal Gençlerbirliği – Tokat Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü