Haber-Foto: Mustafa Işık

Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Eyüp Eroğlu’nun 8 ay önce Millet Bahçesi içerisinde Tokatlı Hanımlara kazandırılan Tokat Belediyesi Hanımlar Kıraathanesi’nin açılışı gerçekleşti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapılan açılışa Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Eyüp Eroğlu ve eşi Hatice Eroğlu, Ak Parti İl Başkanı Ali Özer, Merkez İlçe Başkanı Ali Çalışkan, Kadın Kolları Başkanı Havva Sabuncuoğlu yanı sıra Ak Parti İl Teşkilatı, Ak Parti Tokat Milletvekillerinden Mustafa Arslan ve Cüneyt Aldemir’in eşleri, Tokatlı Kadınlar ve basın mensupları katıldı.  

Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Akabinde Ak Parti Tokat Kadın Kolları Başkanı Havva Sabuncuoğlu, İl Başkanı Ali Özer ve Belediye Başkanı, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Eyüp Eroğlu açıklamalarda bulundu.D S C 0140 Min"Tokat'ın Evladı İle Birlikte Çok Yol Yürüyeceğiz"
Ak Parti Tokat Kadın Kolları Başkanı Havva Sabuncuoğlu, “2001’den itibaren Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte başlayan Kadınlar siyasetin öznesi oldu. Kadınlar mihenk taşlarımız diyen bir liderimizle, teşkilatımızla, belediye başkanımızla yol yürüdüğümüz için hepimiz çok mutluyuz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde belediye başkanımızın burada hanımlara çok güzel, anlamlı bir hanımlar kıraathanesini açtığı için kendilerine de teşekkür ediyoruz. Tabii bugün burayı güzelleştiren çok kıymetli çeşitli mahallelerden gelen hanımlar, hep birlikte yapacak daha çok işimiz var. Çok kıymetli belediye başkanımız Avukat Eyüp Eroğlu, Tokat'ın evladı ile birlikte çok yol yürüyeceğiz. Bu güzel tesislerin daha ileri seviyede, daha güzel tesislerle birlikte taçlandıracak. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Hepinizin günü kutlu olsun.” dedi.D S C 0145 Min-1“Eyüp Eroğlu Başkanımızın Hanım kardeşlerimize ne kadar kıymet ve ehemmiyet verdiğinin ifadesidir”
İl Başkanı Ali Özer, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü'müz kutlu olsun. Bu anlamlı günde kıraathanemizin açılışını aynı güne denk gelmesi, bizleri mutlu etti. Sadece bunu bile görmek Eyüp Eroğlu Başkanımızın Hanım kardeşlerimize ne kadar kıymet ve ehemmiyet verdiğinin ifadesidir. Değerli kardeşlerim, hanım kardeşlerim bize burada şu cevabı verdiler Allah hepsinden razı olsun. Evin oğlu Eyüp Eroğlu dediğiniz için hepinize şükranlarımı teşekkürlerimi arz ediyorum. İyi ki varsınız. İyi ki sizlerle yol arkadaşıyız.” diye konuştu.D S C 0149 Min“Kadınlarımız Başlarımızın Tacı, Evin Direğidirler”
Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Eyüp Eroğlu konuşmasında, “Kadın bizim için çok değerlidir. Dinimiz gereği de değerlidir. Medeniyetimizin gereği de kadınımız bizim için çok değerlidir önemlidir. Tokat’ımız da kadınını değerini omuz halayımızda yansıtırız. Erkeklerimiz kadınlarımızın önünde eğilirler. Sonra omuzlarımıza derler. Kadınlar da omuzlarına basar. Ve erkeklerimiz kadınlarımız hak ettiği yere omuzlarında onların başları tacı eden bir oyun oynarlar. Tokat'ımız da işte kadınına, kadınlarına böyle ehemmiyet gösterir, önem gösterir. Kadınlarımız başlarımızın tacı, evin direğidirler. Onlar bizim kahramanlarımızdır. Her başarılı erkeğin arkasında ondan daha başarılı kadın yatar derler. Onun için sizler bu toplumun da ailelerimizin de hem görünen hem de görünmeyen kahramanlarımızdır.” dedi. 

D S C 0158 Min“9 Olan Bu Sosyal Tesislerin Sayısını Toplam 16’ya çıkartıyoruz”
Belediyenin kadına yönelik çalışmalarından bahseden Eroğlu, “Göreve geldiğimizin 7-8 ayında ilk yaptığımız üç beş tane işten birisi de kadınlarımıza yönelik açtığımız okuldur. Yani hanımeli kültür sanat merkezidir. Hatırlarsanız 2015’te açılışını yapmıştık. Hamdolsun Hanımeli Kültür Sanat Merkezlerimiz bugün 9 yıldır bu şehre hizmet ediyor. Şu ana kadar 60 bini aşan kadınımız gelip orada gerek kurslar, gerekse sertifikalar almak suretiyle bu güzel merkezlerimizi kullandılar, kullanıyorlar. Tabii ki de kadınlarımıza bir de mahallelerimizde aynı hanımeli kültür sanat merkezlerimizin biraz daha küçüğü olan mahalle konaklarımızı da yaparak 5 tane de mahalle konağı oluşturarak bugün toplamda kadınlarımız için 9 tane sosyal tesisini yaptık. Şimdi bunların sayılarını arttırıyoruz. 7 tane daha tesis sözü veriyoruz. 4 tane hanımeli kültür Sanat Merkezi, 3 tane de mahalle konağı olmak üzere 9 olan bu sosyal tesislerin sayısını toplam 16’ya çıkartıyoruz. Yine yaz aylarında faaliyete geçirdiğimiz Hanımlar kıraathanemizin açılışını yapıyoruz. Yaz aylarında başlattık. Burası da sadece kadınlarımıza yönelik bir kıraathanemiz. Yani okuma salonumuz. Sosyalleşme alanımız. Kadınlarımızın uğrak yeri ve buluşma noktası. Yaklaşık 6-7 ayı aşkın bir zamandır çok yoğun bir şekilde kadınlarımız burayı da kullanıyorlar. Açılış için de yine burada buluştuğumuz hanımlar kıraathanemizde hayırlı olsun.” diye konuştu.  

“Çalışan Kadınlara 100 Bin TL Hibe vereceğiz”
Eroğlu, “Önümüzdeki 5 yılımızda da kadınlarımızla ilgili yine birçok çalışmamız olacak. Özellikle bizim hanımeli kültür sanat merkezlerimizde kurslar görerek sertifikalar alan 20’den fazla kadınımız işletme açtı. Biz bu sayıyı yeterli görmüyoruz, daha çok kadınımızın istihdam oluşturması lazım. Daha çok kadınımızın Tokat'ta işletme açması lazım, ekonomiye can vermesi lazım. Bu konuda biz de kadınlarımızı yüreklendirmek için yaklaşık bir aydır ilan ettiğimiz bir çalışmamız var. Kendi işletmesini açacak olan kadınımıza belediyemiz tarafından karşılıksız 100 Bin TL hibe projemiz var. Bunu da buradan bir kez daha söz vermiş olayım. Hiçbir karşılık olmaksızın bu desteği vereceğiz. Bu projemizde inşallah seçimlerden hemen sonra başlatıyoruz. Bunun yanında yine kadınlarımız,  uygun alanlar bulmak, onlara uygun iş alanlarında onlara istihdam sağlamak için de bir merkez açıyoruz. Bu da hayırlı uğurlu olsun. Yine kadınlarımız için ve özellikle ailelerimiz için kadın, aile, danışma açıyoruz. Bu danışma merkezlerimizde uzmanlarımızla birlikte olacakları, görüşecekleri, dertlerini anlatabileceklerini, dertlerine bizlere çözüm bulabileceği, kadın, aile, danışma merkezimizi de açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Biz geçtiğimiz beş yılda kadınlarımıza yönelik mütevazı bir dükkân açmıştık, Yeraltı çarşımızda. Buradaki mantığımız şu idi. Evinde ya da bizim hanımeli kültür sanat merkezlerinde yapmış olduğu el ürünü, göz nuru ürünlerini buraya teslim ettiler.  Biz de onun adına bu ürünü satıp, parasını da takdim edelim diye böyle bir dükkân açmıştık. Çok da güzel işlemeye başladık. Şimdi bunu geliştirelim istiyoruz. Biz hem bu dükkânı daha büyütüp birkaç noktada şehrimizi birkaç noktasında bunları oluştururken bir taraftan da e-ticarette bu ürünlerin satıldığı bir oluşum yapmak istiyoruz. Hatta Ankara'da bakanlıklarla görüşerek de onlar siparişler alarak daha da işlerin potansiyelini büyüttüğümüz bir anlayışla da bir çalışmayı da başlatıyoruz.” açıklamasında bulundu. 

III. AR-GE Proje Pazarı ve Üniversite Tanıtım Fuarı Erzincan’da Açıldı III. AR-GE Proje Pazarı ve Üniversite Tanıtım Fuarı Erzincan’da Açıldı

Konuşmaların ardından edilen dua ile Tokat Belediyesi Hanımlar Kıraathanesi açılışı yapıldı. D S C 0171 Min-1