Türkiye’nin Gücü; Gençliği” mottosuyla 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen festivallerin Tokat ayağı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Herkes için Spor Federasyonu ve Tokat Belediyesi işbirliğiyle Şehir Parkında gerçekleştirildi.

Festivalde farkındalık yaratmak amacıyla birçok etkinlik düzenlendi. Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu, çocuklar ve gençlerle birlikte aktivitelere katılarak onların heyecanına ortak oldu. Festivalde yaptığı açıklamada, Yazıcıoğlu, Tokat Belediyesi olarak hayatla eğitimi birleştiren belediyecilik anlayışıyla gençlerin her daim yanında olduklarını vurguladı.

Yazıcıoğlu, "Bu yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında farklı bir etkinliğe imza attık. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile ortaklaşa güzel bir festival düzenledik. Sadece gençlerimiz değil, her yaştan vatandaşımız bu festivalde gençlik ve spor faaliyetleriyle buluştular. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren gençlerimizin yanında olmaya, onlar için projeler üretmeye devam ediyoruz. Belediyecilik anlayışımızda toplumun her kesimine, her yaşa özel projeler yer almaktadır,” dedi.

Elias Jelert, Galatasaray tarihindeki 203. yabancı futbolcu oldu Elias Jelert, Galatasaray tarihindeki 203. yabancı futbolcu oldu

Yazıcıoğlu, festivalde başarılı öğrencilere bisiklet hediye ederek, eğitimin her kademesinde hayata hazırlanan gençlere yönelik etkinliklerin süreceğini belirtti. Sağlıklı bir yaşam için gençlerin bu tür etkinliklere katılmasının önemine değinen Başkan Yazıcıoğlu, "Bunu inşallah daha da yaygınlaştıracağız," dedi.

Festival sonunda Yazıcıoğlu, etkinliğe katılan tüm çocuklara, gençlere ve vatandaşlara teşekkür ederek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftalarını kutladı.

Muhabir: Esengül İşleroğlu