Tokat Merkezin 42 mahallesinden biri olarak tarihi Sulusokak Semti’ne komşu mahallelerinden Cemalettin Mahallesi’nde muhtarlık seçimine hazırlanan Muhtar Adayları tanıtım faaliyetlerine devam ediyorlar. Muhtar adaylarından Cüneyt Cansu 20 Mart akşamı Ramazan İftarında görkemli bir organizasyonla dikkat çekti.

            Cansu Mobilya Ahşap Dekorasyon Tasarım firması sahibi Cüneyt Cansu, Cemalettin Mahallesi’nin Muhtar Adayı olarak yaptığı iftar davetinde mahalleliye seçilmesi halinde yapacaklarını anlatma imkanı buldu. Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, yeni dönemde aday olmayacağını duyuran halihazırdaki muhtar Mehmet Dağdeviren, Tokat Belediyesi Başkan Yardımcıları Mehmet Ersoy, Onur Alp Ulubaş, Belediye Meclis Üyesi adayları, Marangozlar Odası Başkanı Hüseyin Sever iftara katıldılar.

            Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, iftar için paylaşımında “Cemalettin Mahallesi Mahallemizin değerli sakinleri, kıymetli komşularımızla birlikte ve bir arada iftar soframızın bereketini yaşadık. Böylesine güzel bir birliktelikle iftar sofrası ikramında bulunan Cemalettin Mahallesi Muhtar Adayı Cüneyt Cansu kardeşime, Muhtarımız Mehmet Dağdeviren'e ve bütün mahalle sakinlerimize teşekkür ederim. Rabbim birlik ve dirliğimizi daim eylesin, Oruçlarımızı kabul etsin.” İfadelerine yer verdi.

Azerbaycan Kültür Evi Derneği’nden Başkan Zeyrek’e ziyaret Azerbaycan Kültür Evi Derneği’nden Başkan Zeyrek’e ziyaret

            45 yaşındaki Cüneyt Cansu, ilk kez Muhtarlık için adaylığını ilan etmişken, iftar davetine katılım gösteren herkese teşekkürlerini dile getirdi. Cemalettin Mahallesi’nin muhtarlığına seçilmesi halinde yapacaklarını anlatırken spor kulübü kurmayı, mahalle konağı kazandırmayı, ihtiyar heyeti oluşumunu, sokak sağlıklaştırma faaliyetlerini öne çıkardı. Ve muhtarlık maaşını ihtiyaç sahibi ailelere bağışlayacağının sözünü verdi.

Cemalettin Mahallesi Muhtar Adayı Cüneyt Cansu’nun açıklamamaları şöyle oldu:

“1979 doğumlu, lise mezunuyum. 50 yıllık mazisiyle Cansu Mobilya Ahşap Tasarım işletmemde sanayi sitemizdeki imalathanemiz ve çarşıdaki şubemizle rahmetli babamın mesleğini devam ettirmekteyim. Evli ve 3 çocuk babasıyım.

SOSYAL ÇEVRE AVANTAJI

Cemalettin Mahallemiz için çocukluğumuzun göz ağrısı güzelliklerini, komşuluk hasletlerini, mahalle arkadaşlığını bire bir yaşamış ferdi olarak bugün Muhtarlığına talibim. Kadim şehrimiz Tokat’ın köklü mahallerinden, tarihi Sulusokak Semtinin çevresinde güzelliklere hakim konumuyla öne çıkacak çokça özellikleri olduğunu biliyorum. Yerleşik nüfusun sosyal yaşamında karşılaştığı sorunlara, zorluklara vakıfım. Sorunlara vakıf olmakla birlikte çözüme kavuşturacak tecrübe ve sosyal çevreye sahip olduğumu bilhassa belirtmek isterim. Muhtarlığın vereceği sorumluluk ve kamu otoritesine ulaşmadaki fonksiyonu ile birleşince, Cemalettin Mahallesi’nin her ferdinin çok daha iyi, yollarıyla, temizliğiyle daha estetik ve yaşanabilir olmasında faydam görülecektir. Sosyal yardım anlamında sadece devlet kapısından değil değerli işadamı kardeşlerimin de desteğiyle daha çok sosyal yardım getireceğiz.
SPOR KULÜBÜ HEDEFİ
Cemalettin Mahallemizin gençleri için sportif faaliyetlere öncülük etmeyi de önemsiyorum. Kurmayı hedeflediğimiz spor kulübü ile gençliğimizi sportif faaliyetlere yönlendirmek, faydalı uğraşlara vesile kılmak da hedeflerimin başındadır. Gençlerin mahallelerini sahiplenmeleri, aidiyet duygularını güçlendirmeleri gelecekte çok daha iyi noktalara gelmenin başlangıcı olacaktır. 
YENİ MAHALLE KONAĞI
Tokat’ımızda mahalle konağı varlığı aşikar. Bu konaklardan birinin de Cemalettin Mahallemizde olması temel hedeflerimizin başında gelecektir. Mahalle konağında sosyal ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapmanın yanı sıra, öğrencilerimizin serbest zamanlarını eğitimlerine destek için geçirebilecekleri kurs merkezi olmasını sağlayacağım. Dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilerimiz mahallesindeki konukta açılacak kursta eğitimlerini takviye edecek ortamı bulacaklar. Kursta görev alacak öğretmenler konusundaki planlamamı ve hazırlığımı yaptığımın özellikle bilinmesini isterim. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin değerli akademisyenleri, öğretim görevlileri nazarındaki tanışıklığımı mahalle konağındaki kurslarda değerlendirme imkanımız olacaktır. 

İHTİYAR HEYETİMİZ OLACAK
    Cemalettin Mahallemiz için daha neler yapılabilir, istişare ortamı oluşturmak adına mahallemizdeki tecrübeli, yaşlı büyüklerimizden, kültürümüzdeki İhtiyar Heyeti varlığını teşkil edeceğim. Mutlulukları yayacak, acıları paylaşacak, dertleri dinleyerek çözüm üretmenin yollarını arayacak bir hizmet anlayışında olacağız. Mahalle konağında ihtiyar heyeti toplantılarımız, sohbetlerimiz olacak.
EVLERİN DIŞ CEPHE BAKIMI
    Cemalettin Mahallemiz gibi tarihi derinliği, Tokat’a özgü evlerin olduğu bir mahallede yılların yıprattığı meskenlerin içlerine gösterilen özen gibi dış cephelerini de göze hoş gelir kılmak için projelerim olacak. Mahallemizin her bir sokağına girildiğinde başta evlerin boya badana, estetik güzelleri dikkat çekecek. Yeşillendirme, balkonların çiçeklendirilmesi öne çıkacak.
MUHTARLIK MAAŞI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE PAY EDİLECEK
    Şunu da belirtmek isterim. Muhtarlık ücretini şahsıma kullanmaksızın, mahallemizin ihtiyaç sahiplerine pay edilmek üzere bağışlayacağım. 
İLETİŞİMDE GÜÇLÜ OLACAĞIM
    Cemalettin Mahallemizle ilgili her konuda komşularla, komşu mahalle muhtarlarıyla, kamu kurumlarıyla, ilgili birim amir ve personeli ile iletişimde güçlü bir bağ kurulacaktır. Çaldığımız kapının açılır, gönüllerde güzel bir yer edinip taleplerimizin karşılanır olmasını sağlayacağım.
    31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçiminde Tokat’ın öz ferdi olarak Cemalettin Mahallesi’ne Muhtar Adayı olacağım. Klasik manada muhtarlık anlayışı bir yana, mahallemizin her bir ferdinin gönül rahatlığıyla ulaşabileceği, derdini, meramını anlatabileceği bir adres olacağımı taahhüt ederek sözlerimi tamamlamak isterim.”