Tokat İstişare Heyeti öncüsü Mehmet Emin Atmaca, Heyet katılımcılarından Hüseyin Uçar’la birlikte gazetemize gerçekleştirdikleri nezaket ziyaretinde 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ili aşırı derecede etkileyen depremin üzerinden bir yıl geçmişken, “unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.” dedi. 1. Derecede deprem bölgesinde bulunan Tokat ilinde de gereken tedbirlerin, eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının yapılmasını temenni etti.

Tokat İsti̇şare Heyeti̇ (2)TOKAT İŞTİŞARE HEYETİ DEPREM BÖLGESİNİ GEZMİŞTİ

            Tokat İstişare Heyeti, 06 Şubat’taki depremin derin izler açtığı illerden Malatya ve Adıyaman’a heyet halinde giderek yerinde incelemelerde bulunmuş, Tokat ilinin Adıyaman’da kuracağı çarşıya maddi desteklerini de ulaştırmıştı. O derin yaraları ve acıları yerinde görmüş olmanın hissiyatlarıyla Tokat’a döndüklerinde hemen her fırsatta 1. Derecede deprem bölgesindeki Tokat’ın doğal afetlere karşı hazırlıklı olması için gündem oluşturmakta. İstişare Heyeti öncüsü Mehmet Emin Atmaca depremin birinci yıl dönümünde yaptığı açıklama ile tedbirlere değindi. Atmaca açıklamasında şunları söyledi:

Tokat İsti̇şare Heyeti̇ (1)İSTİŞARE HEYETİ ÖNCÜSÜ MEHMET EMİN ATMACA:

Kocaeli'de Engelsiz Yaşamın Merkezinde çalışmalar sürüyor Kocaeli'de Engelsiz Yaşamın Merkezinde çalışmalar sürüyor

“DEPREM EĞİTİMLERİNİ ÖNEMSİYORUZ”

            “Tokat İstişare Heyetimizin kıymetli üyeleri; öncelikle sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 2023 yılının 05 Şubat’ını 06 Şubat’a bağlayan gece saat 04.17’te yaşadığımız asrın felaketinin 1. Yıldönümünde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımızı rahmetle yâd ediyorum,  mekanları cennet olsun inşallah. Ülkemizin ve şehrimizin de deprem fay hattında olduğu gerçeğini unutmayıp ivedilikle gerekli tedbirlerin alınması kaçınılmaz. Allah cc korusun olası bir depremin ağır sonuçlar doğurmaması için ciddi tedbirler almamız gerektiğini belirtmek isterim. Hep beraber önlemler almalıyız. Devlet ve milletle depreme hazırlıklar yapmalıyız. Valilik, AFAD ve Belediyemizin yaptığı çalışmaları vatandaşlarımızla paylaşmalarını, paneller düzenleyip deprem eğitimleri vermelerini çok önemsiyorum. Rabbim inşallah böyle acılardan şehrimiz ve ülkemiz olarak tüm insanlığı da korusun.”