Tokat İstişare Heyeti’nin Şehir Toplantılarından biri daha 04 Mayıs 2024 Cumartesi günü Şehrazat Restoran Tesislerinde gerçekleşti. Kahvaltılı buluşmaya, günün onur konuğu olarak Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz davet edildi.

I M G 20240504 W A0049

“MAKSAT BİZ OLABİLMEK”

            İş insanı Mehmet Emin Atmaca öncülüğünde oluşturulan ve hali hazırda 312 katılımcısının bulunduğu Tokat İstişare Heyeti’nin Şehir Toplantılarındaki gayenin “BİZ OLABİLMEK” üzerine yükseldiği vurgulandı. Saat 10.00’da başlayan toplantı için gazeteci Fatih Kılıç, “Bilen biliyor, bilmeyen haliyle soruyor, "bu TOKAT İSTİŞARE HEYETİ nedir, neyi İstişare ediyor, kimlerden oluşuyor, kimler, nasıl katılıyor, yeri yurdu, geliri, kuruluş amacı, misyonu, vizyonu ne?" Her bir sorunun yanıtı vardır. Hali hazırda 311 katılımcısı ile her biri kendince bir değerken, her bir katılımcının ferdi beyanı, görüşü olurken, en basitinden BİZ OLABİLELİM diye dertleniyor. Gün be gün, zaman su misali akıp giderken bu kadim şehir Tokat'ımızın samimi fikirler ve güç birliktelikleri ile insanın yüz yüze, göz göze gelebildiği, dertleşebildiği, helalleşebildiği, ortamları, toplantıları yapmaktadır. Yaptıkça da, yapılanlar yapılacakların teminatıdır denecektir.” ifadelerinin ardından, sözü Tokat İstişare Heyeti Başkanı Mehmet Emin Atmaca’ya bıraktı.

I M G 20240504 W A0055BAŞKAN ATMACA: “TANIŞMA, DANIŞMA VE DAYANIŞMA”

            Tokat İstişare Heyeti Başkanı Mehmet Emin Atmaca, heyetin oluşumuna dair bilgilendirmesinde 4 yıllık mazisinden bahsetti. Gelinen noktada Tanışma, Danışma ve Dayanışma adımlarının atıldığını vurguladı. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın onur konuğu olarak katılımına müteşekkir olduklarını belirtti. Şehir Toplantıları’nın güzide kurumlarının yöneticilerini şehir insanıyla buluşturup konuşmak, istişare etmek için kıymetli bir ortam oluşturulacağını dile getirdi. Rektör Yılmaz’dan beklentileri sıraladı.

REKTÖR YILMAZ: “ÇOK KIYMETLİ BİR TOPLULUK”

            Tokat İstişare Heyeti Şehir Toplantılarının onur konuğu olan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz selamlama konuşmasında heyetin varlığından haberdar olmasıyla birlikte takip ettiğini belirterek sözlerine başladı ve “İstişare Heyetinin oluşumu ve istişare kültürünün yaşatılmasından ötürü başta Mehmet Emin Atmaca ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Kurulduğu günden itibaren bu heyeti, yapılanları takip ediyorum. Siyaset üstü bir anlayışla Tokat’a hizmet etmek için biraraya gelmiş, içerisinde öğretmenlerimin de olduğu güzide bir topluluk. Çok kıymetli ve anlamlı bir topluluk olduğunu düşünüyorum. Bu kıymeti yaşatmak gerekir. Hepimizin derdi Tokat, ben de Tokatlıyım ve Rektör olarak atandıktan sonra Tokat’ın evladı olarak sahiplenildi. Bu şehirdeki insanlara minnet borcum var. Üniversitede yapılacak her işin memleketimiz ve şehrimiz için ne kadar katma değer yaratacağı derdiyle bir buçuk yıldır uğraşıyorum.” girizgahından sonra üniversitedeki gelişmelerden, faaliyetlerden bahsetti.

SOHBET ORTAMI OLUŞTU

            Tokat İstişare Heyeti katılımcılarından eski Devlet Bakanı Dr. Reşat Doğru, bir önceki dönem Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Turan Türk, eski Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüsnü Küçükarslan, emekli eğitimci Osman Yardımcı, iş insanı Mahmut Yedirir, Fatih Demir, Alper Ak, öğretim görevlisi Sebati Kaya konuştular. Fikirlerini dile getirip, sorularını yönelttiler, yanıtlar verildi. Saat 12.30'da toplantı sona erdi.

KAHVALTIYA KATILANLAR

            Tokat İstişare Heyeti’nin Şehir Buluşmaları toplantısına katılanlar şu isimler oldular:

1) Mehmet Emin Atmaca

2) Dr. Reşat Doğru

3) Eyüp Eroğlu

4) Hüseyin Kır

5) Fahri Delen

6) Hüseyin Uçar

7) Ömer Al

8) Fatih Kılıç

9) Murat Şahin

10) Levent Arat

11) Ahmet Akdağ

12) Mustafa Gökrem

13) Turan Türk

14) Zeki KURT

15) Ömer Faruk Sönmez

16) Sebati Kaya

17)  Mahmut Yedirir

18) Cengiz Belene

19) Hüsnü Küçükarslan

20) Hamza Özbey

21) Fatih Demir

22) Ufuk Yıkmaz

23) Alim Türkyılmaz

24) Uğur Sabuncuoğlu

25) Ramazan Çakmak

26) Halil Bayır

27) Fatih Cangöz

Slovakya başbakanı neden vuruldu? Slovakya başbakanı kimdir? Slovakya başbakanı neden vuruldu? Slovakya başbakanı kimdir?

28) Şaban Türk

29) Fatih Arslan

30) Üzeyir Akti

31) Osman Yardımcı

32) Sami Kundakçı

33) Akay Atlı

34) Ahmet Gövdelioğlu

35) Mustafa Danabaş

36) Alper Ak

TOPLANTI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ