Öğretmenlerin meslekî ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı himayelerinde Tokat İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Öğretmen Akademileri, Yağıbasan Medresesi'nde düzenlenen açılış programı ile ilimizdeki çalışmalarına iki farklı akademi grubu ile başladı.
Edebiyat ve Şehir ve Kültür Akademileri'ne ilimiz genelinde görev yapan öğretmenler gönüllü olarak başvuru yaparak katılıyor. 
Akademiler kapsamında 18 Nisan-13 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek bir dizi seminer, gezi, sosyal ve kültürel etkinlikler yer alıyor. Türkiye'nin önde gelen şair, yazar ve akademisyenlerinin katılacağı bu etkinliklerde öğretmenlerimiz birçok yönden kendilerini geliştirme imkânı bulacaklar.

Kocaeli'de üniversitelilerden 'Zübeyde Hanım Konağı'na yakın mercek Kocaeli'de üniversitelilerden 'Zübeyde Hanım Konağı'na yakın mercek

I M G 20240420 W A0041Öğretmen Akademileri açılış programı Müzik Öğretmenleri Murat Ağıl ve Orhan Kara tarafından icra edilen müzik dinletisi ile başladı. Dinleti sonrasında akademiler hakkında bilgiler veren Öğretmen Akademileri İl Koordinatörü Dr. Orhan Gazi Gökçe şunları söyledi: "Bu iki akademi Tokat için sadece bir başlangıç, öğretmenlik bitmeyen öğrenciliktir. Öğretmenlerimiz akademilerde ufuk açıcı seminerlere katılarak bilgilerini tazeleyecek, kültür ve tarih şehri Tokat'ı daha yakından tanıma fırsatı ve sosyalleşme imkânı bulacaklar. Elbette daha da önemlisi göz bebeğimiz gençlerimizle sınıflarında burada edindikleri tecrübeleri paylaşacaklar." 

I M G 20240420 W A0040Edebiyat Akademisi'nin ilk konuğu olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. İsmet Emre, "Hayat Edebiyatın Neresinde?" başlıklı konuşmasında edebiyat ile hayat arasındaki ilişkinin çeşitli boyutlarına dikkat çekti. Estetik kavramının hayat içinde son derece önemli bir kavram olduğuna değinen Emre, görünmenin üstün tutulduğu dijital çağda eğitimin, öğretmenliğin farklı bir hüviyet kazandığına vurgu yaptı. Seminer sonunda Tokat İl Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, Prof.Dr. İsmet Emre'ye teşekkür ederek Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan Tokat el basması ürünleri günün hatırasına kendisine takdim etti.

I M G 20240420 W A0038Hüseyin Kır konuşmasında; "Öğretmen Akademileri bakanlığımız tarafından 30 ilde pilot olarak uygulanıyor. Tokat da bu pilot illerden birisi oldu. Eğitimin en önemli unsuru öğretmenlerimizdir. Kuşkusuz öğretmenlerimizin meslekî ve kişisel gelişimleri de bizim için vazgeçilmez bir çalışma alanıdır. Bu anlamda müdürlüğümüzün ilgili birimleriyle titiz bir çalışma yürüttük. Bu akademilerin sayılarını önümüzdeki dönemlerde artıracak öğretmenimizin ilgi ve taleplerine göre içerikleri zenginleştireceğiz. Gönüllü olarak bu akademilere katılan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." dedi. 

Program sonunda İsmet Emre, kitaplarını imzaladı. 
Akademiler; Tokat, Niksar ve Zile'de çeşitli etkinliklerle dönem sonuna kadar devam edecek. Ayrıca akademi kapsamında düzenlenen seminerlerinin kayıtları, Eğitim Tokat Tv YouTube kanalından genel izleyiciler tarafından takip edilebilecek.