Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği günlerin ardından, 12 Ocak Cuma gününden itibaren sıcaklıklarda önemli bir düşüş tahmin ediliyor. Özellikle Tokat, Sivas, Yozgat ve Çorum illeri kar yağışı etkisi altına girecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, 12 Ocak Cuma günü itibariyle hava sıcaklıklarında 8 ila 10 derece arasında bir düşüş öngörülüyor. Bu ısı kaybı, özellikle iç bölgelerde yoğun kar yağışına neden olacak.

Tokat ilinde bugün en yüksek sıcaklık 2 derece, en düşük sıcaklık ise -4 derece olacak. Yoğun yağmur ve kar yağışının etkisi altına girecek olan Tokat'ta, vatandaşlar buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Sivas'ta ise hava sıcaklıkları en yüksek 0 derece, en düşük -5 derece olarak öngörülüyor. Sivas'ta yoğun kar yağışı etkili olmaya başladı, sürücülerin dikkatli olmaları ve güvenli sürüş koşullarına uymaları önem arz ediyor.

Çorum'da yoğun kar yağışı bekleniyordu. En yüksek sıcaklık 4 derece, en düşük sıcaklık ise -6 derece olarak öngörülüyor. Kar yağışı henüz başlamadı. Hava durumu parçalı bulutlu olarak seyrediyor.

Yozgat'ta ise çok bulutlu ve ara ara kar yağışlı bir hava bekleniyor. En yüksek sıcaklık 1 derece, en düşük sıcaklık ise -8 derece olacak. Özellikle buzlanmalara dikkat edilmesi gereken Yozgat'ta, sürücülerin yola çıkmadan önce gerekli önlemleri almaları önem taşıyor.

Vatandaşlar, meteorolojik uyarılara dikkat ederek, soğuk hava ve kar yağışıyla ilgili olası olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmalı ve güvenliği ön planda tutmalıdır.