Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye geneli hava durumunu günlük tahminleriyle kamu oyuna duyuruyor. Kuvvetli yağışlara, kuvvetli rüzgara dikkat çekilirken, karla karışık yağmur ve fırtına uyarısı yapılıyor. Don olayları görüleceği vurgulanıyor.

TOKAT’TA HAVA DURUMU

            Tokat’ın hava durumu verilerine bakıldığında Pazartesi günü için çok bulutlu, hafif kar yağışlı olacağı görülüyor. Sıcaklığı 2 derece ile 3 derece olacağı belirtiliyor. 5 günlük hava  tahmininde 30 Ocak Salı günü için parçalı bulutlu, 31 Ocak ve 01 Şubat için çok bulutlu, 02 Şubat için karla karışık yağmurlu bir havanın olacağı tahmin ediliyor.

            Türkiye geneli için yapılan bilgilendirmede ise şu tahminler yer alıyor.

Hava Sıcaklığı: Kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR YAĞIŞI UYARISI: Marmara'nın kuzeyinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde beklenen yağışların; kuzey kesimleri başta olmak üzere İstanbul çevreleri, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusu ile Kocaeli'nin kuzeyinde zaman zaman kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Başkomiser Kamuran Üçgül nereli, kaç yaşında, evli mi? Kamuran Üçgül neden şehit oldu? Başkomiser Kamuran Üçgül nereli, kaç yaşında, evli mi? Kamuran Üçgül neden şehit oldu?

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50 ila 70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.