Tokat'ın gururu, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım liderliğindeki Kadın Milli Goalball Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'nda elde ettiği zaferle bir kez daha taçlandı. Avrupa'nın en prestijli organizasyonlarından biri olan IBSA Avrupa Goalball Şampiyonası'nda Avrupa Şampiyonu olan milli sporcular Sevda ve Sevtap Altunoluk kardeşler, büyük bir gurur ve mutlulukla şehirlerine döndü.

Başarılarını Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ile paylaşmak adına gerçekleştirdikleri ziyarette, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım ve Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eger de sporculara eşlik etti. Ziyaret sırasında duygusal anlar yaşandı ve Vali Hatipoğlu, genç sporcuları başarılarından dolayı tebrik etti.

Vali Hatipoğlu, "Sevda ve Sevtap kardeşlerimizin elde ettiği bu büyük başarı, sadece kendileri için değil, aynı zamanda şehrimiz için de gurur kaynağıdır. Onların azmi, disiplini ve kararlılığı, gençlerimize örnek olmalıdır. Sporun birleştirici gücünü bir kez daha gördük. Bu başarı, Tokat'ın spor potansiyelini ortaya koymaktadır" dedi.

Sevda ve Sevtap Altunoluk kardeşler ise elde ettikleri zaferi Vali Hatipoğlu ile paylaşmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Bu başarıyı Tokat'a armağan ediyoruz. Bize inanan herkesin desteğiyle geldik. Amacımız sadece spor yapmak değil, aynı zamanda engelli bireyler için ilham kaynağı olmak. Bu zaferi sadece biz değil, tüm Tokat halkıyla birlikte kutlamak istiyoruz" şeklinde konuştular.

Tokat, şampiyon kızlarıyla gurur duyarken, Vali Hatipoğlu da sporculara başarılarının devamını dileyerek, şehrin spor alanındaki potansiyelini daha da güçlendirmek adına desteklerini sürdüreceklerini belirtti.