TOGÜ ‘de Bir Kariyer Planı Olarak Medya ve Dil konulu söyleşi! TOGÜ ‘de Bir Kariyer Planı Olarak Medya ve Dil konulu söyleşi!

Video, Haber-Foto: Mustafa 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Tokat’ta sabah erken saatlerinde başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır çelenk sundu. Sonrasında Tokat Belediyesi Bando ekibi eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

MAKAMLAR ÇOCUKLARA DEVREDİLDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yılda makamlar çocuklara devredildi. Vali Numan Hatipoğlu Valilik makamını temsili olarak Karşıyaka İlkokulu 3. sınıf öğrencileri Teoman Gül, Ali Kerem Aldemir, Kayla İlsu Dadik, Emir Alp Üzümcü ve Zeynep Azra Coşkun'a devretti.

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ise, Cumhuriyet İlkokulundan Selim Efe Sulugöl'e koltuğu devretti.

KUTLAMALARIN ADRESİ HÜSEYİN AKBAŞ SPOR SALONU OLDU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hüseyin Akbaş Kapalı Spor Salonu’nda program düzenlendi. Programa Vali Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, Tokat Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Tokat İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sabri Küyük, Kurum Müdürleri, STK Başkanları’nın yanı sıra öğrenciler, öğretmenler, aileler ve basın mensupları katıldı.

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı En İçten Dileklerimle Kutluyorum”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır açılış konuşması yaptı. Müdür Kır konuşmasında, “Balkan savaşlarından acı kayıplarla çıkan devletimiz 1915’e gelindiğinde 1. Dünya Savaşına girmek zorunda kalmıştı. Dünyanın o güne kadar gördüğü en büyük kayıpların yaşandığı bu korkunç savaşta müttefiklerimizin yenilgiyi kabul etmesiyle biz de yenilmiş sayılmıştık. Yurdumuzun her bir yanı işgal edilmiş, İstanbul hükümeti İngiliz namlularının gölgesinde çaresiz kalmıştı. Zor şartlarda şanlı milletimiz destansı bir mücadeleye başladı. Milleti millet kurtaracaksa kararları da millet vermeliydi. Bu amaçla Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920’de Hacı Bayram Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından tekbir ve dualarla açıldı. Artık bu şanlı milletin kaderi bizzat milletin kendisindeydi. Türk Milleti bu şerefi fazlasıyla hak ediyordu. Bu şerefle yaşamaya ant içmiş milletimiz bundan sonra milli iradeye daima sahip çıkacak ve saygı duyacaktı. Tarihimizin dönüm noktası olan bu kutlu gün Milli Mücadelemizin lideri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak ilan edildi ve bu güzel bayram göz bebeğimiz olan siz sevgili çocuklara armağan edildi. Dünyada ilk defa çocuklara bir bayram hediye edilmiştir. Çocukları sevdiğimiz ve onlara değer verdiğimiz, özümüzde bir çocuk safiyetini taşıdığımız için dünyada acı çeken çocukları daha iyi anlıyoruz. Bugün Filistinli bir çocuğun yerine kendimizi koyabiliyoruz. Doğu Türkistan’da umutları çalınan bir Uygur çocuğunu anlayabiliyoruz. Okullarına devam etmesi, sokaklarda oyunlar oynaması gereken Gazzeli 14.000 çocuğun katledilmesinden dolayı bu sene bayramımızı buruk kutluyoruz.  Ve biliyoruz ki biz güçlü olmadan bu acılar dinmeyecek. Bu sorumlulukla gece gündüz çalışıyoruz, daha da çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız. TBMM’nin açılışının 104. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, geleceğimizin teminatı olan siz çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, gözlerinizden öpüyorum.” dedi.Tokat’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayram Coşkusu (37)“Bize Güvenin, Gelecek Emin Ellerde”
Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır açılış konuşmasının ardından temsilen Kemal Arat İlkokul öğrencisi Nartkan Eymen Erden katılımcılara hitap etti. Erden, “Dünyada çocuklarına bu kadar güvenen başka bir millet yoktur. 1920'de egemenliği halka teslim eden TBMM'nin açılışı gibi önemli bir günde bize verilen tarihi mesajı anlıyoruz ve gelecekte bu mesajın gereğini yapmak üzere yarınlara hazırlanıyoruz. Bize en çok Mustafa Kemal Atatürk güvendi. O yüzden biz en çok onu seviyor, onun ilkeleriyle yetişmek için mücadele veriyoruz. Bu güzel günde gülüp eğleniyoruz, milli ve manevi duygularla coşuyoruz. Ama bir taraftan da adım adım geleceğe hazırlanıyoruz. Şu an bu salonda gördüğünüz neşeli çocuklar oynarken aslan yavrularının birbiriyle oynaması gibi görün. Oyunlarımız aynı zamanda gerektiğinde devletimiz, milletimiz ve vatanımız için vereceğimiz mücadelenin antrenmanlarıdır. Atamızın bizde gördüğü kuvvet ve kudreti siz de görün. Bize güvenin. Gelecek emin ellerde olacaktır. Görevi bize devredinceye kadar vatanımıza ve devletimize iyi bakın. Lütfen her adımınızda bizi ve bizim geleceğimizi düşünün. Bugün Doğu Türkistan'da, Filistin'de çocuklar ölüyor. Dünyanın gözü önünde bir vahşet yaşanıyor. Bunun sebebi çocuklar değildir. Ama acısını en çok çocuklar çekmektedir. Bu acıların bir an önce son bulmasını diliyoruz. İçimiz buruk kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyor, içinizdeki çocuk masumiyetinin hep yaşamasını diliyorum.” şeklinde konuştu.Tokat’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayram Coşkusu (41)

Konuşmaların ardından program okulların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırladığı gösteriler yapıldı. Büyük beğeni toplayan okul gösterilerin ardından program sona ererken günün anısına fotoğraf çekinildi. 

Tokat’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayram Coşkusu (53)Tokat’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayram Coşkusu (12)Tokat’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayram Coşkusu (11)Tokat’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayram Coşkusu (10)Tokat’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayram Coşkusu (9)Tokat’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayram Coşkusu (8)Tokat’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayram Coşkusu (7)Tokat’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayram Coşkusu (6)Tokat’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayram Coşkusu (5)Tokat’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayram Coşkusu (4)Tokat’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayram Coşkusu (3)Tokat’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayram Coşkusu (2)Tokat’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayram Coşkusu (1)