Yozgat’ta temizlik ve inşaat işçileri, 1 Mayıs’ı çalışarak geçirdi Yozgat’ta temizlik ve inşaat işçileri, 1 Mayıs’ı çalışarak geçirdi

Gülbaharhatun Hanımlar Kültür Merkezi’nde sanat atölyesine gelen kadınlar boyayarak yeniden hayata geçirdikleri mobilya ve dekoratif objeleri satışa sunuyor. Kursiyerler bir yandan evlerini yenilerken bir yandan da el emeği ürünlerle gelir elde ediyor. Kursiyerler arasında, kızlarının ve gelinlerinin çeyizine katkı sağlamak amacıyla gelenler de bulunuyor. Ahşap sanat kursları, hem kadınların üretkenliklerini keşfetmelerine imkan tanıyor hem de aile ekonomilerine müspet katkı sağlıyor. Eski eşyaları sanat eserlerine dönüştürerek evlerini yenileyen kadınlar, hem stresten arınıyor hem de sevdiklerine özel dokunuşlar ekliyor.

Kurs hocalarının ilham verici sergilerinden etkilenen ve öğrendiklerini uygulamak için sabırsızlanan kursiyerler, sanat dolu yolculuklarında bir araya geliyor. Eski eşyaları geri dönüşüme kazandırırken, kendi becerilerini de geliştiren kadınlar, minik bavullardan takı kutularına kadar farklı objeler üretiyor. Kurs, sadece sanatı değil aynı zamanda dostlukları ve ruhsal iyileşmeyi de destekliyor. Birçok kursiyer, antidepresan kullanımını bırakma yolunda da kursun yardımını alıyor. Bu özel yolculuk, evlerine ve ruhlarına dokunan anlamlı bir dönüşüm vaat ediyor.

“Kendi kalıplarımızı üretiyoruz”

Kurs öğretmeni Aysun Beklioğlu, “Kursumuz şu anda epoksi ve ahşap modülündedir. İkisini birlikte yürütmekteyiz. Epoksi kalıplarımızı artık kendimiz oluşturuyoruz. Çok maliyetli kurslarımız olduğu için ve ekonomik krizlerden ötürü de ama aynı zamanda da büyük bir terapiye ve ekonomiye katkıya ihtiyaçtan ötürü ev bütçesine kendimiz epoksiyi üretemiyoruz ama kalıpları üretiyoruz. Bu kalıplardan birçok tepsiler çıkıyor. Saatler çıkıyor. Birçok objeler çıkıp sipariş alıp, evde hanımlarımız evlerine katkıda bulunuyor. Grubumuzun ismi tamamıyla kadınlarımızın ruhunu yansıtıyor. Ahşaba fısıldayan hanımlar olarak katıldı. Burada birçok fikir bütünlüğü sağlanıyor. Bu bütünlüğün içerisinde çok güzel çalışmalar ortaya çıkıyor. Bununla beraber de bir şeyler yapmamız gerekiyor artık dedik. Bu yaptığımız doğrultuda da siparişler alıyoruz. Çalışmalar yapıyoruz. Mutlu bir şekilde ilerliyorlar” dedi.