Türkiye genelinde 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona erdi ve Tokat'ta da öğrenciler karne heyecanını yaşadı. Tokat genelinde 107 bin 998 öğrenci, Yeşilırmak İlkokulu'nda düzenlenen karnelere kavuştu. Vali Numan Hatipoğlu, törende öğrencilere karnelerini bizzat takdim ederek, tatil sürecinde dinlenmelerini ve ikinci döneme hazırlanmalarını önerdi.

Vali Hatipoğlu, karne töreninde velilere seslenerek, "İki haftalık ara tatilde çocuklarımızın dinlenmeye ihtiyacı olduğunu unutmamalıyız. Daha verimli ve etkili bir ikinci dönem geçirebilmeleri için sağlık ve huzurla dinlenmeleri elzemdir. Bunu düşünerek çocuklarımıza günlük sorumlulukları dışında görevler yüklemeyi iki haftalığına erteleyelim. Unutmayalım ki eğitim ancak mutlu olunca sonuç alınan bir süreçtir" dedi.

Hatipoğlu konuşmasının devamında, "Tabi ki dinlenmeye en çok ihtiyacı olan topluluk öğretmenlerimizdir. Öğretmenlik hiçbir mesleğe benzemeyen hatta meslekten öte bir yaşam biçimidir. Birinci yarıyılda fedakârca emek veren değerli öğretmenlerimize de sağlıklı ve mutlu bir tatil diliyorum" şeklinde konuştu.

Yarıyıl tatili süresince öğrencilere dinlenmeleri ve enerji toplamaları için önerilerde bulunan Vali Hatipoğlu, aynı zamanda öğretmenlere de sağlıklı bir tatil dileyerek onların fedakârca yaptıkları çalışmalar için teşekkür etti.