Tokat'taki Mevlevihane Vakıf Müzesi'nde sema gösterisi gerçekleştirildi. Müze bahçesinde, Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi organizesinde, Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği Sema Grubu tarafından sema gösterisi sunuldu. Grup üyelerinin yaklaşık bir saat süren gösterisini vatandaşlar ilgiyle izledi.

F B I M G 1714373859596

Tokat Valiliği, Vakıflar Tokat Bölge Müdürlüğü, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tokat Belediyesi, Mevlana Tasavvuf Kültürü Sema Derneği işbirliği ile Tokat Mevlevihanesi güzel etkinliklere ev sahipliği yapmakta.

Trabzon'un ilçelerinde çalışmalar sürüyor Trabzon'un ilçelerinde çalışmalar sürüyor

            Behzat Semti’ndeki tarihi Tokat Mevlevihanesi’nde her ay planlı bir etkinlik olacağının müjdesi veriliyor. Tokatlılar bu güzel mekanda hemen her ay bir güzel kültürel programı takip etme imkanı bulacaklar.

F B I M G 1714373852862

SEMA MUKABELESİ

            Tokat Valiliği, Vakıflar Tokat Bölge Müdürlüğü, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tokat Belediyesi, Mevlana Tasavvuf Kültürü Sema Derneği işbirliği ile Tokat Mevlevihanesi’nde sema mukabelesi oldu. 28 Nisan 2024 Pazar günü akşamı gerçekleşen gösteride Küçek Mustafa Dede’nin Bayati Ayin-i Şerifi vardı. Sema Mukabelesi saat 19.45’te Tokat Mevlevihane Vakıf Eserleri Müzesi bahçesinde başladı. Araştırma görevlisi Hasan Zahid Yurdakül’ün sanat yönetmeni olduğu mukabelede Sema Heyeti Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği’nden geldiler. Heyet Başkanı Celaleddin Sumamış, mutrıbanda Halil İbrahim Güneşer (ney), Fatih Yeter (ney), Hasan Zahid Yurdagül (kudüm ve hanende), Faysal Arpaguş (hanende), Cevahir Korhan Işıldak (klasik kemençe), Aziz Destegül (Ud), Ozan Özçelik (kanun), Abdulkadir Uğraşan (Tanbur) yer aldı.

PROTOKOL İLGİ GÖSTERDİ

Tokat protokolü sema mukabelesine ilgi gösterdi. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Sebahattin Erdoğan, Tokat Kültür ve Turizm Müdürü Abdi Dölek, Tokat Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, Tokat İl Müftüsü Esat Yapıcı ile Tokatlılar sema mukabelesini ilgiyle takip ettiler.