Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, üniversitede ekşi mayalı, glütensiz nitelikli ekmek üreteceklerini duyurdu. 
ÇÖL-YAKLA MÜCADELE İÇİN DE ÖNEMLİ
Tokat’taki ekmek üretiminin kalitesini, niteliğini gündeme getiren açıklamada ÇÖL-YAK hastalığındaki artış da öne çıkan hususlardan biri oldu.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın, ikinci dönemde başlatılacağını duyurduğu nitelikli ekmek üretimi için açıklaması şöyle oldu:
“Benim önemsediğim bir konu var. Ekmek üretimiyle ilgili bir konu. Bireysel sizlerle olan sohbetimde ve üniversitedeki arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmede biz Tokat şehrinin nitelikli ekmek noktasında ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Yani Tokat merkezde özellikle çok nitelikli ekmek üretilmediği noktasında hemfikiriz. İnsanlar Niksar’dan ekmek getiriyor. Yani şehirde nitelikli ekmek üretimini nasıl sağlarız diye düşündük. Bu alanda ekmekle ilgili çalışan çok başarılı hocalarımız var, bunlarla bir araya geldik ve düzenli olarak ekşi mayalı ekmek kursu düzenliyoruz katkı anlamında. Bir de kendi ekmeğimizi üretelim niyetiyle ekşi mayalı ekmek üreteceğiz. Bunun için yine proje destekli, kendi kaynaklarımızla bir büyük fırın aldık ve şuanda hocalarımızla birlikte kurslarda eğitimlerimiz devam ediyor. İkinci dönem inşallah kendi ekmeğimizi üretmiş olacağız. Tabi buradaki niyetimiz, biz ticarethane değiliz, burası üniversite, akademik bir birim. Amacımız şehirde rekabet yapmak değil, Tokat’ta daha nitelikli ekmek üretmek için öncü olmak istiyoruz. Hatta yaptığımız işin doğruluğunu teyit eder şekilde YÖK’ten bir yazı geldi. Son yıllarda ÇÖL-YAK hastalığının, rahatsızlığının çok yaygın olduğunu, öğrencilerin kantinlerinde glütensiz ürünlerin bulundurulmasıyla ilgili bir yazı geldi. Biz burada üreteceğimiz ekmekle hem sağlıklı ekmek üretmiş olacağız hem de bu Çöl-Yak hastaları için de ekmek üretmiş olacağız ve özellikle kampüsümüzde satış yerinde satmak istiyoruz.”