Haber-foto: Mustafa Işık

Tokat’ta mutfak tüpü bomba gibi patladı Tokat’ta mutfak tüpü bomba gibi patladı

Tokat'ın Topçubağı Mahallesi sakinlerinin uzun süredir beklediği yeni camii, bugün düzenlenen açılış töreniyle ibadete açıldı. Mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda yapılan Topçubağı Camii'nin temelleri 2020 yılında atılmıştı ve 4 yıllık bir sürecin ardından tamamlanarak hizmete sunuldu.

Açılış törenine Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, İl Müftüsü Esat Yapıcı ve mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. İl Müftüsü Esat Yapıcı, caminin yeniden inşa sürecine öncülük edenleri ve mahalle sakinlerini tebrik ederek, caminin içerisinde yer alan Kuran Kursu ve sosyal alanlar hakkında bilgi verdi. Ayrıca, caminin altında bulunan Şehit Şahap Gürsoy Kur'an Kursunun  geleneğe uygun olarak yapıldığını vurguladı.

Topçubağı Mahallesi’nde Yeni Camii Hizmete Açıldı (4)Yapıcı, “Camimizin altında da ailemize hizmet eden iki sınıflık 4-6 yaş Kur'an kursumuz ve aynı zamanda da yetişkinler için bir sınıfımız var. Sosyal alanlarımız var. Bu caminin yapımında çok ciddi önderlik yapan Veysel Bozyiğit hocamıza çok teşekkür ediyorum. Mahalledeki muhtarlarımıza, hayırseverlerimize bu katkılarından dolayı, kolay bir şey değil bu gibi durumlar bu camiyi yıkılıp yeniden inşaa edilmesi çok önemli bir fedakarlık. Bundan dolayı da teşekkür ediyorum.” dedi.Topçubağı Mahallesi’nde Yeni Camii Hizmete Açıldı (9) Vali Numan Hatipoğlu ise camilerin toplumun önemli buluşma noktalarından biri olduğunu belirterek, caminin hizmete girmesiyle birlikte mahalle için önemli bir kazanımın sağlandığını ifade etti. Ayrıca, caminin yapımında emeği geçenleri tebrik ederek, mahalle sakinlerine ve Tokat'a hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.Topçubağı Mahallesi’nde Yeni Camii Hizmete Açıldı (7)Topçubağı Camii'nin ibadete açılmasıyla birlikte mahalle sakinleri, yeni ibadet mekanlarında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşarken, caminin çocukların eğitimine de katkı sağlayacak olan Kuran Kursu ile önemli bir sosyal hizmet sunacak. 

Topçubağı Mahallesi’nde Yeni Camii Hizmete Açıldı (5)Topçubağı Mahallesi’nde Yeni Camii Hizmete Açıldı (3)Topçubağı Mahallesi’nde Yeni Camii Hizmete Açıldı (2)