AFAD Duyurdu: İzmir'de 4,5 deprem! AFAD Duyurdu: İzmir'de 4,5 deprem!

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmanın ardından hızla artan akaryakıt fiyatları, özellikle Türkiye'de doların güçlenmesiyle birleşerek önemli bir dönemeç noktasına ulaştı. Akaryakıt fiyatlarındaki artış, toplu taşıma sektöründe bir dizi fiyat artışına neden oldu ve bu durum, 65 yaş ve üzeri bireyler için ulaşımın ücretsiz olup olmaması konusunda tartışmalara yol açtı. Toplu Ulaşımda 65 Yaşlara Kart Sınırlaması mı Geliyor? İşte ayrıntılar...

Ankara başta olmak üzere birçok ilde, 65 yaş arası kişilere ücretsiz ulaşım hakkı kısıtlama yapılmış ancak Bakanlık bu duruma müdahale ederek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın destek miktarını artırarak ücretsiz ulaşımın devam etmesini sağladı. Doların değer kazanmasıyla akaryakıt fiyatlarının ciddi şekilde artmasıyla birlikte, 65 yaş ve üzeri kişilerin ücretsiz ulaşımını sağlayacak yeni bir gelişme yaşandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz ve indirimli biletlerde önemli değişiklikler yaparak toplu taşıma hizmetlerinde sınırsız hareket hakkının sona ereceğini duyurdu. Artık ücretsiz seyahat hakkına sahip olan 65 yaş üstü vatandaşlar, indirimli biletlerden yararlanırken, 60 yaş üstü vatandaşlar ise dört seyahatle sınırlı olacak.