Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında gerçekleşen Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki mücadelede, saha içi ve tribünlerde yaşanan olaylar sonucunda birçok isim cezalandırıldı. Peki, Trabzonspor ile Fenerbahçe 'nin olaylı maçının ardından kimler, ne ceza aldı? İşte ayrıntılar...

Can Dalton: Beratcan Gökdemir kimdir? Daltonlar çetesi lideri Beratcan Gökdemir öldü mü? Can Dalton: Beratcan Gökdemir kimdir? Daltonlar çetesi lideri Beratcan Gökdemir öldü mü?

Trabzonspor ile Fenerbahçe 'nin olaylı maçının ardından kimler, ne ceza aldı?

PFDK'nın kararlarına göre, maçta yaşanan olayların ardından her iki takımın da sporcuları ve görevlileri arasında çeşitli disiplin ihlalleri gerçekleşti. Bu ihlallerin sonucunda ise önemli cezaların verilmesi kararlaştırıldı.

Fenerbahçe'nin genç yeteneklerinden Bright Osayi-Samuel ceza almazken, İrfan Can Eğribayat ve Jayden Oosterwolde 1'er maç men cezasıyla cezalandırıldı. Ayrıca Fenerbahçe'nin görevlilerinden Kürşat Çiftlik ve Okan Özkan, rakip takım taraftarları veya antrenörleriyle yaşanan kavga eylemleri nedeniyle 15 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.

Trabzonspor'un yardımcı antrenörü Egemen Korkmaz da maçta rakip takım sporcusuyla yaşanan kavga nedeniyle 1 maç men cezası ve soyunma odası ile yedek kulübesine giriş yasağı ile cezalandırıldı.

En dikkat çekici ceza, Trabzonspor Kulübü'ne verildi. Taraftarlarının neden olduğu saha olayları gerekçesiyle 6 maç seyircisiz oynama cezası alarak, kulüp ciddi bir yaptırımla karşı karşıya kaldı.

Fenerbahçe adına Jayden Oosterwolde'nin rakip takım tribünlerine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi ve kavga eylemi nedeniyle 1 maç men ve para cezası alması dikkat çekiciydi. Ancak Bright Osayi-Samuel ve İrfan Can Eğribayat'ın isnat edilen disiplin ihlalleri nedeniyle ceza almaması kararlaştırıldı.

Trabzonspor'un aldığı 6 maç seyircisiz oynama cezası ise kulüp için önemli bir yaptırım olarak öne çıktı. Bu ceza, taraftarların saha olaylarına karışmasının kulüpler üzerindeki ciddiyetini ve beraberinde getirdiği sonuçları göstermesi açısından önemliydi.

Sonuç olarak, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçın ardından yaşanan olayların PFDK kararlarıyla sonuçlandığı ve bu kararların çeşitli cezaları içerdiği görüldü. Her iki kulübün de oyuncuları ve görevlileri arasında yaşanan disiplin ihlalleri, futbol camiasında tartışmalara neden oldu ve cezalarla sonuçlandı.