Tokat'ta esnaf ve sanatkârların talepleri görüşüldü! Tokat'ta esnaf ve sanatkârların talepleri görüşüldü!

Son günlerde Turhal'ı etkisi altına alan şiddetli yağışlar, yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Akşam saatlerinde başlayan yoğun yağışlar nedeniyle birçok evin giriş katını su bastı. Vatandaşların yardımına koşan Turhal Belediyesi, su baskınlarına karşı hızla önlem aldı.

İtfaiye ekipleri, ev girişlerinde biriken suları pompalar yardımıyla tahliye ederken, Su Kanalizasyon ekipleri de yağmur suyu hatlarında meydana gelen tıkanıklıkları gidermek için çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Ekipler, gece boyunca süren çalışmalarla birçok vatandaşın daha fazla mağdur olmasını önledi.

Turhal Belediyesi Yoğun Yağışlara Karşı Harekete Geçti (7)

Belediye Başkanı Erdem Ural da, ekiplerle birlikte sahada yer alarak, çalışmaları bizzat takip etti ve vatandaşlarla görüşerek durum hakkında bilgi aldı. Başkan Ural, yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, "Turhal Belediyesi olarak yoğun yağışlardan kaynaklanan su baskınlarına karşı hızlı ve etkin bir mücadele yürütüyoruz. Ekiplerimiz, vatandaşlarımızın zarar görmemesi ve günlük yaşamlarına en kısa sürede dönebilmeleri için özveriyle çalışmaktadır. Halkımızın güvenliği ve konforu için elimizden gelen her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz," dedi.

Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki günlerde de benzer şiddette yağışların beklendiğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Turhal Belediyesi de, olası su baskınlarına karşı tedbirlerini artırarak, bu tür doğal olaylara karşı hazırlıklı olunacağını bildirdi.

Turhal Belediyesi Yoğun Yağışlara Karşı Harekete Geçti (5)Turhal Belediyesi Yoğun Yağışlara Karşı Harekete Geçti (4)Turhal Belediyesi Yoğun Yağışlara Karşı Harekete Geçti (3)Turhal Belediyesi Yoğun Yağışlara Karşı Harekete Geçti (2)Turhal Belediyesi Yoğun Yağışlara Karşı Harekete Geçti (1)