Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Tokat Şubesi Yönetim Kurulu ve üyeleri Tokat Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe’yi makamında ziyaret etti. Ziyarete ilişkin TDED Tokat Şube Başkanı Ali Bal şunları kaydetti: “Sayın Genel Sekreterimiz Recep Gökçe, ilimizde bugüne değin yaptığımız eğitim, kültür, sanat ve edebiyat çalışmalarına her zaman destek vermiş, bizleri teşvik etmiştir. Kendilerinin de özellikle dil hassasiyetini biliyoruz. Sayın Gökçe, hem örnek ve tecrübeli bir yönetici hem de bir kültür insanıdır. Dolayısıyla kendisiyle her zaman istişare etmeye özen gösterdik. Kendilerine Şube olarak teşekkür ediyoruz.” 

I M G 20240124 W A0071Ziyarette Tokat’taki kültür- sanat çalışmaları, Türkçeyi korumak, dil bilinci, dil ve kimlik konuları üzerine fikir alışverişi yapıldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özel İdaresi Genel Sekreteri Gökçe, “Makamlar geçicidir ama eğitim, kültür ve sanata yatırım kalıcıdır. Tokat bin yıllık Türk-İslam şehridir. Bu mirasın korunması ve genç kuşaklara aktarılması hepimizin sorumluluğundadır. TDED Tokat Şubesi de geleneksel hâle getirdiği ulusal düzeyde örnek çalışmalar yapıyor. İlimizin tanıtımına da katkı sağlıyorlar.” dedi. 

I M G 20240124 W A0073Ziyaretin sonunda TDED Tokat Şube Başkanı Ali Bal, Gökçe’ye teşekkür belgesi takdim etti, toplu fotoğraf çekildi.