(HABER: FATİH KILIÇ) 

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından büyük bir yıkımın gerçekleşmesi tüm Türkiye'yi harekete geçirdi. Tokat'tan da ilk günden itibaren yöreye her türlü gıda, giyim, alet edavat, iş makineleri için araçlar yola çıkarıldı. Tokat Valimiz ve Belediye Başkanımız Adıyaman Gölbaşı'da koordinasyon ile görevlendirildi.

TOKAT'TAN ADIYAMAN'A YARDIM TIRI YOLA ÇIKTI

08 Şubat Çarşamba günü saat 19.00 sularında Tokat'tan TÜRKİYELİ METAL firmasının sahipleri KAAN TÜRKİYELİ ve BATUHAN TÜRKİYELİ kardeşler, 42 ALG 703 plakalı tıra yükledikleri kepçe, su, gıda maddeleri ile Adıyaman Gölbaşı'na doğru yola çıktılar.

TIRIN LASTİKLERİ GÜMLEDİ

HAVA KÖRÜĞÜ PATLADI

 Zorlu yolculukta bir talihsizlik yaşadılar, 118 km kala tünellerden geçilmesi sonrası karayolundaki hasarlar nedeniyle tır dorsesinin arka sağ lastiği gümledi, hava körüğü de patlayınca hasar büyüdü, bir müddet jant üzerinde yola devam ettiler, 70 km kala ikinci tekerin lastiği de patladı ve janta düştüler, bir müddet sonra da jantlar da düştü ve kanpanaya yük bindi. Sağ tarafta tek lastikle Yine devam ettiler. 30 - 40 km/saat hızla Doğanşehir'e varmışken trafik ekipleri bu halde ilerleyemeyeceklerini söylese de TÜRKİYELİ kardeşler yola devam etmek istediklerini belirtiler ve inatla, cesaretle, bekleneni depremzedelere ulaştırmak için devam ettiler. Gölbaşı merkeze vardılar. Taşıdıklarını teslim ettiler.

SOSYAL MECRADA EN ÇOK İZLENEN VİDEO OLDU

 8-9 saate alacakları yolu 17 saatte almış halde Gölbaşı'na varlıklarında aracın 2 kampanda ilerlediği görüntü başkaca vatandaşlar tarafından videoya çekilip sosyal mecrada paylaşıma sunumuyla büyük bir ilgi gördü. Onca zorluğa rağmen yola devam edilmesine övgüler yazıldı. Araç sahibi bilinmeksizin 42 plakadan hareketle Tokat ve Tokatlıların gayreti, cesareti değil de KONYA odaklı paylaşımlar oldu.

YİNE OLSA YİNE AYNISINI YAPARIZ

TÜRKİYELİ kardeşler, yaşadıklarının sosyal mecrada gündeme düştüğünü, kısa sürede 18 milyon izlenme olduğunu gördüklerinde, bunun Konya odaklı algılandığı ortamda aslında Tokatlıların, Tokat adının olmasını öne çıkarmadılar. Konyalı da aynı şekilde olsa yine devam edeceğine olan inançlarını dile getirdiler.

HEDİYE DORSEYİ KABUL ETMEDİLER, DEPREME BAĞIŞLAYIN DEDİLER

Aracın o halde hedefine varmasındaki kararlılığa Türkiye'nin dört bir yanından övgü gelirken, araç sahiplerine ulaşıp da hasarı karşılamak, hatta yeni dorse hediye etmek isteyenler oldu. TÜRKİYELİ kardeşler bu destekler için de teşekkürle birlikte bu tür yardımları Ahbap, Kızılay, AFAD yardımı olarak değerlendirmelerini istediler. Acıların sarılması için her türlü fedakarlığı göstereceklerini vurguladılar.