Haber: Mustafa Işık

Vali Hatipoğlu’ndan 19 Mayıs mesajı! Vali Hatipoğlu’ndan 19 Mayıs mesajı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Vali Numan Hatipoğlu bir mesaj yayımladı. Mesajında, TBMM'nin tarihi önemine vurgu yaparak, "Yönetimde sözün millete bırakıldığı, cumhuriyet ve demokrasinin temellerinin atıldığı 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız." ifadelerine yer verdi.

Hatipoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara verdiği önemi vurgulayarak, "Bu anlamlı günü çocuklarımıza hediye eden Atatürk, yöneticilere ana gayenin gelecek nesiller ve onlara güzel ve müreffeh bir ülke bırakmak olduğu mesajını vermektedir." dedi. Ayrıca, çocukların milli gurur ve şuurla yetişmesinin önemine de değindi.

Çocukların, geleceğin liderleri, bilim insanları ve sanatçıları olduğunu belirten Hatipoğlu, "Aziz Milletimizin ve tüm mazlum milletlerin umut çiçekleri olan çocuklarımızın mutluluğu, sağlığı ve eğitimi için var gücümüzle çalışacağız, geleceklerini en iyi şekilde şekillendirmelerine yardımcı olacağız." şeklinde konuştu.

Hatipoğlu, çocukların masumiyetini, neşesini ve umutlarını kutladığı mesajında, her çocuğun potansiyeline inanarak, onlara bilgi ve becerilerin yanı sıra sevgi ve değerler de verilmesi gerektiğini vurguladı. Son olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, şehit ve gazileri minnet ve şükranla anarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.