İSTANBUL (AA) - Vodafone'un çalışanlarında yaratıcı düşünceyi teşvik amacıyla hayata geçirdiği kurum içi girişimcilik yarışması olan WeNovate, 1000'den fazla katılımcıyla gerçekleşti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Vodafone, çalışan deneyimini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin inovasyonu ve kurum içi girişimciliği artırmak amacıyla başlattığı WeNovate festivalinin birincisi yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İnsan Kaynaklarından Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Nazlı Tlabar Güler, hem müşteri hem de çalışanların deneyimini bir adım öteye taşımaya önem verdiklerini belirtti.

Yarışmayla ekip birliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini kaydeden Güler, "Farklı alanlarda fikir üretmeyi sağlayan yuvarlak masa toplantıları, ilham veren konuşmacı oturumları ve kişisel dijital asistanımız TOBi üzerinden gerçekleştirdiğimiz QR kodu avı gibi etkinliklere de yer verdiğimiz WeNovate, birbirinden yaratıcı ve heyecanlı anlara sahne oldu. Kurum içi girişimciliği artıracak projeler yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

- Farklı başlıklarda değerlendirme

Vodafone çalışanları, yarışmaya takımlar halinde geliştirmek istedikleri fikirlerle başvurdu. Başvurular arasında yapılan ön eleme sonrası finale kalan takımlar açıklandı. Etkinliğin finali, Vodafone Maslak Plaza'da 3 gün sürdü. Finale kalan takımlar, bu süreçte Maslak Plaza'da kalarak fikirlerini birlikte geliştirmeye devam etme imkanı buldu.

Vodafone çalışanları da farklı alanlarda fikir üretmeyi sağlayan yuvarlak masa toplantıları, ilham veren konuşmacı oturumları ve kişisel dijital asistanı TOBi üzerinden gerçekleştirdiğimiz QR kodu avı gibi etkinliklere katılarak WeNovate ruhunu yaşadı.

Garanti BBVA'dan yılın ilk çeyreğinde 22 milyar 479 milyon TL konsolide net kar Garanti BBVA'dan yılın ilk çeyreğinde 22 milyar 479 milyon TL konsolide net kar

Final günü takımlar, geliştirdikleri fikirleri jüri üyelerine sundu. Sunulan projeler orijinallik, tercih edilirlik, geçerlilik ve uygulanabilirlik olmak üzere 4 başlıkta değerlendirildi. Buna göre WeNovate'in amacına uygun birinci olacak fikrin benzersiz ve yenilikçi bir çözüme ulaşması, Vodafone müşterilerinin bu ürünü ya da hizmeti talep etmesi, Vodafone marka algısıyla çelişmemesi, ayrıca teknik ve idari mevzuatla ilgili herhangi bir soruna neden olmaması gibi husular dikkate alınarak belirlenmesi sağlandı.

Sıralamanın belirlenmesinde jüri oylamasının yanı sıra çalışanların oyları da etkili oldu. Kazanan takımlara seyahat, teknoloji ürünleri ve hediye çeklerinden oluşan hediyeler verildi.