WhatsApp'ın popüler anlık mesajlaşma uygulaması, Web uygulamasına eklenmesi planlanan yeni bir güvenlik odaklı özellikle gündemde. WhatsApp Web için geliştirilen Sohbet Kilidi özelliği, kullanıcılara istedikleri sohbetleri kilitleme imkanı sunacak. Bu, başka birinin uygulamaya erişmesi durumunda sohbete girişin zorlaştığı bir güvenlik katmanı sağlayacak.

GTA 6'nın Planlanan Çıkış Tarihi Belli Oldu: Ekim-Kasım Arası! GTA 6'nın Planlanan Çıkış Tarihi Belli Oldu: Ekim-Kasım Arası!

Bu özellik sayesinde, mobil versiyonda zaten bulunan Sohbet Kilidi özelliği, bilgisayar kullanıcılarına da gizliliklerini koruma şansı tanıyacak. Henüz ayrıntıları net olmamakla birlikte, mobil versiyonda olduğu gibi parmak izi veya yüz doğrulamasının yanı sıra web versiyonunda da bir şifre girilmesinin istenebileceği belirtiliyor.

Ne yazık ki, Sohbet Kilidi özelliğinin ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda resmi bir açıklama bulunmamakla birlikte, tahminlere göre önümüzdeki aylarda kullanıcılarla buluşturulabilir.

WhatsApp ayrıca, iPhone kullanıcıları için yeni bir güvenlik önlemi olan WhatsApp Passkey özelliğini sunmaya hazırlanıyor. Bu özellik, Android'den sonra iPhone kullanıcılarına da platformlar arası güvenlik sunacak.

Son olarak, Avrupa Birliği'nin Dijital Hizmetler Yasası kapsamında WhatsApp'ın hesapsız mesajlaşma dönemine geçiş yaptığı belirtiliyor. Ancak, bu konudaki detaylar henüz net değil.

WhatsApp Web için Sohbet Kilidi özelliğinin kullanıma sunulmasıyla ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.