WhatsApp, gizlilik ve güvenlik konusunda önemli bir adım atarak yeni bir özellik tanıttı. Meta'nın bünyesinde bulunan ve 1 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan WhatsApp, mesajların gizliliğini maksimum düzeye çıkaran bir özelliği kullanıcıların beğenisine sundu.

Geçtiğimiz aylarda parmak izi tarayıcısı ve yüz tanıma ile açılabilen sohbet kilidi özelliğini kullanıma sunan WhatsApp, şimdi de bu özelliği geliştirdiğini duyurdu. Sohbet gizliliği için parmak izi ve yüz tanıma sistemlerine ek olarak, şifre seçeneğini de kullanıcıların hizmetine sunacak.

Mayıs 2024'te Xbox Game Pass Ultimate'tan Hangi Oyun İçi Hediyeler Sunuluyor? Mayıs 2024'te Xbox Game Pass Ultimate'tan Hangi Oyun İçi Hediyeler Sunuluyor?

Kullanıcılar, kilidin açılması için oluşturacakları şifrelerde sadece sayı ve rakamlarla sınırlı kalmayacak; istedikleri takdirde emoji gibi farklı karakterleri de kullanabilecekler. Bu özellik sayesinde, telefonun başka bir kişinin eline geçse bile özel mesajlara erişimin engellenmesi hedefleniyor.

Bu yeni özelliği kullanmak oldukça basit. Kullanıcılar, sohbetin üzerine basılı tutarak sadece "Kilitle" seçeneğine dokunarak sohbeti kilitleyebilecekler. Bu sayede, mesajların güvenliği ve gizliliği maksimum seviyede sağlanmış olacak.