Başarılı oyuncu Will Smith, son açıklamalarıyla merak konusu oldu.  İslamiyet ve Kur'an-ı Kerim hakkında yaptığı açıklamalar kafalarda soru işaretine sebep oldu. Peki, Will Smith kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi filmlerde oynadı? Will Smith kaç kez evlendi, eşi kim, kaç çocuğu var? Will Smith Neden Gündemde, Müslüman mı oldu? işte detaylar...

Will Smith Kimdir?

Will Smith, Afrika kökenli Amerikalı bir sinema oyuncusu ve şarkıcıdır. 25 Eylül 1968'de (55 yıl yaşında), Philadelphia, Pensilvanya, ABD'de doğdu. Gerçek adı Willard Christopher “Will” Smith, Jr. olan oyuncu, müzik kariyerine DJ Jazzy Jeff ile başladı ve solo çalışmalarıyla büyük başarı elde etti. 3 kez Grammy ödülü kazanan Smith, sinema dünyasında ise büyük bütçeli yapımlarla ve aksiyon filmleriyle tanınırken, "Ali" ve "Pursuit Of Happiness" gibi dramatik rollerde de başarı gösterdi. İki defa Oscar'a aday gösterilen Smith, Golden Globe ödülü de dahil olmak üzere birçok ödül kazandı.

Tokat’ta yaşanan trafik kazaları kameralara yansıdı! Tokat’ta yaşanan trafik kazaları kameralara yansıdı!

Will Smith kaç kez evlendi, kaç çocuğu var?

Will Smith, 1992'de Sheree Zampino ile evlendi. Oğulları Trey Smith 11 Kasım 1992'de doğdu. İkili 1995'te boşandı.

Smith, 31 Aralık 1997'de aktris Jada Koren Pinkett ile başka bir evlilik yaptı. Smith ve eşi Jada, evliliklerindeki alışılmadık uygulamaları dile getirerek, bağlılıklarını şaka yollu "ömür boyu kötü evlilik" olarak nitelendirdi. Hem kendisi hem de Pinkett Smith evlilik dışı ilişkilere sahip olduklarını ve bu ilişkileri sürdürme özgürlüğüne inandıklarını söylediler. Ekim 2023'te Pinkett Smith, kendisinin ve Smith'in 2016'dan beri ayrı olduklarını, ancak yasal olarak boşanmaya niyetlerinin olmadığını belirtti. Will Smith, Jada Smith ile 1997 yılından beri evli olup bu evliliğinden Jaden ve Willow adında 2 çocuğu bulunmaktadır.

Will Smith Neden Gündemde, Müslüman mı oldu?

Will Smith, Ramazan ayında Müslümanların kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim'i baştan sona okuduğunu açıkladı. Bu açıklama, oyuncunun dini inançları hakkında merak uyandırırken, İslamiyet'in sadeliği ve Kur'an'ın netliği hakkında yaptığı yorumlar da dikkat çekti. Ayrıca, Smith'in geçtiğimiz Oscar ödül töreninde Chris Rock'a tokat atmasıyla yaşanan skandal, uzun süre medyanın gündemini meşgul etmişti. Bu olayın ardından Sinema Akademisi tarafından 10 yıl boyunca Oscar törenlerine katılması yasaklanan Smith, yaşadığı zorluklarla başa çıkmak için maneviyata yöneldiğini belirtmişti. Bu açıklamalarıyla birlikte, Smith'in manevi yolculuğu ve dini inançları hakkındaki açıklamaları kamuoyunda büyük ilgi uyandırdı. Fakat Smith dinini değiştirdiği ya da Müslüman olduğu ile ilgili kesin bir açıklamada bulunmadı.