Türkiye'de Uzun Bekleyiş Son Buldu: Yeni HomePod Modelleri Satışta! Türkiye'de Uzun Bekleyiş Son Buldu: Yeni HomePod Modelleri Satışta!

Çin'de, yapay zeka araçlarıyla üretilen ilk çizgi dizi izleyicilerle buluştu. Çin Medya Grubu (CMG) ve Şanghay Yapay Zeka Laboratuvarı (SAIL) işbirliğiyle gerçekleştirilen "Qianqiu Shisong" adlı 26 bölümlük çizgi dizinin ilk bölümü dün yayına girdi.

Sanat tasarımından animasyona ve yapım sonrası işlemlerine kadar yapay zeka kullanılarak üretilen çizgi dizi, ülkede bir ilki temsil ediyor. SAIL'in WeChat hesabından yapılan açıklamaya göre, filmde CMG'nin görsel ve işitsel arşivindeki içeriklerle eğitilen "CMG Media GPT" adlı yapay zeka modeli kullanıldı.

Klasik Çin şiirinin ünlü eserlerinin arka plan hikayeleriyle anlatıldığı 7 dakikalık 26 bölümden oluşan çizgi dizide, eski çağlardan sahneler ve karakterlerin tasarım ve animasyonları, dönemin klasik Çin mürekkep boya resimlerine uygun olarak oluşturuldu.

Çizgi dizinin yapımında, ABD'li yapay zeka geliştiricisi OpenAI'ın piyasaya sürdüğü metinden video üreten Sora gibi araçlardan yararlanıldı. CMG Media GPT'nin karakter ve sahne tasarımında düşük maliyetli ve etkili animasyon prosedürü sağladığı belirtildi.

Çin'de yapay zeka araçlarıyla üretilen bu çizgi dizi, teknolojinin sanat dünyasında nasıl kullanılabileceği konusunda yeni bir perspektif sunuyor.