Çalışanlar arasındaki farkları belirleyen ilginç bir optik yanılsama, aşırı çalışan tipler ile işe yeterince zaman ayırmayan erteleyiciler arasında ayrım yapabilir. Mia Yillin adlı içerik oluşturucu tarafından TikTok üzerinden paylaşılan bu zihin karıştırıcı bulmaca, gerçekte hangi tür bir işçi olduğunuzu gösterdiği söyleniyor. Mia'ya göre, bu ilginç resimde ilk gördüğünüz şey, gerçekten ne tür bir çalışan olduğunuzu belirliyor, ve bazıları için bu gerçeğe biraz fazla yaklaşmış olabilir.

Test2

Bodrum'da çocukların kruvaziyer heyecanı Bodrum'da çocukların kruvaziyer heyecanı

İşte kendiniz için kontrol edebileceğiniz ve ilk gördüğünüz şeye bağlı olarak sonuçlar:

El ve çatal optik yanılsama Eğer ilk olarak bir el gördüyseniz, biraz gevşemeye ihtiyacınız olabilir (Resim: @mia_yilin/TikTok) İyi bir bakıştan sonra, resmin hem bir çatalı hem de bir eli gösterdiği açıktır, ancak ilk gördüğünüz şey önemlidir. Mia'ya göre: "Eğer ilk olarak eli gördüyseniz, o zaman kendini disiplin ve kontrol ustası olarak kabul edebilirsiniz. Zamanınızı ve işinizi yönetme konusunda, bunu bilimsel bir şekilde hallediyorsunuz."

Test3

Elini ilk görenlerin "biraz rahatlamaları" ve arada sırada kendilerine "biraz mola vermeleri" tavsiye edilirken, Mia, ilk olarak çatalı

görenler için oldukça farklı tavsiyelerde bulundu. Onları "son dakikaya kadar işleri erteleyen en üst düzey erteleyiciler" olarak tanımlayan Mia, şunları ekledi: "Eğer ilk olarak çatalı gördüyseniz, o zaman muhtemelen son dakika erteleyicisisinizdir, her zaman işleri erteleyip son dakikaya kadar bekleyen birisinizdir. Dikkatinizi dağıtmak için inanılmaz bir yeteneğiniz var ve kendinizi işleri daha sonra yapacağınıza ikna edebiliyorsunuz."

Bu kesinlikle daha az düzenli bireyler için, Mia'nın yine de "ertelemek hastalığından kurtulabilirlerse inanılmaz şeyler başarabileceklerine" inandığını belirtmek gerekir. Birçok takipçi için, sonuçlar biraz fazla gerçekçi geldi ve bir kişi yorum yaparak, "Çatalı gördüm ama beni bu şekilde eleştirmek zorunda değildiniz" dedi.

Başka biri, "Vay be, çatal hakkında böyle bir şey beklemiyordum. Kişisel olarak açığa çıktım" diye yazdı. Bir başkası şaka yollu, "Çatalı ilk gördüm. Sonra bir buçuk hafta önce onun hakkında yorum yapacaktım ama erteledim ve diğer TikTok videolarına dikkatimi dağıttım."