Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Murat Soydan, 83 yaşında vefat etti. Murat Soydan’ın ölüm nedeni açıklandı mı? Peki, Murat Soydan'ın cenaze töreniyle ilgili detaylar belli oldu mu? İşte detaylar... 

Modanın da yeni adresi Downtown oldu! Modanın da yeni adresi Downtown oldu!

Murat Soydan'ın öldüğü haberini veren kızı Mehveş Soydan, "Sevgili babamızı kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun" dedi. Gerçek adı Rüçhan Tercan olan usta sanatçı, hayata gözlerini yumdu.

Birçok projede yer almış olan bu değerli ismin vefatını kızı duyurdu. Murat Soydan'ın cenaze töreniyle ilgili detaylar henüz netleşmedi ve ölüm nedeni ile ilgili bir açıklama yapılmadı. 

Murat Soydan kimdir? 

Murat Soydan asıl adıyla Rüçhan Tercan 2 Ekim 1940 yılında  İstanbul’da dünyaya geldi. Türk sinema ve dizi oyuncusu Murat Soydan, İstanbul’un Üsküdar ilçesinde doğmuştur. Gerçek adı Rüçhan Tercan’dır. İlk ve ortaokulu Lüleburgaz’da, liseyi Edirne’de okudu. Üniversite için İstanbul’a geldi. İktisadi İlimler Akademisi’nde okurken bir yandan da İstanbul Belediye Konservatuvarı Türk Musikisi bölümünü bitirdi. Aynı zamanda üniversite tahsili sırasında Tekel’de memurluk yaptı. Askerliğini yedek subay olarak yaptıktan sonra 1966 yılında “Perde” mecmuasının açtığı yarışmayı Tanju Korel ile birlikte kazanarak sinemaya geçti.  Sanat hayatına sinemada 1966 yılında "Kolsuz Kahraman" adlı filmle başlayan Murat Soydan, 200'e yakın filmde rol aldı. Dizi filmlerde de oynayan sanatçı, bir dönem Sinema Oyuncuları Derneği başkanlığı yaptı. 1970'li yılların "Jön" oyuncularından olan Murat Soydan, birçok filmde Türkân Şoray ve Hülya Koçyiğit'le baş rolü paylaşmıştır. Murat Soydan, 2016 yılında hayatını ve filmlerini konu alan bir kitap çıkardı. Soydan 11 Haziran 2024 tarihinde yaşamını yitirdi.  Murat Soydan'ın ilk evliliğinden Ali isminde bir çocuğu bulunmakta. Uğur Gül ile yaptığı ikinci evliliğinden Mehmet ve Mehveş adlarında iki çocuğu var.

Editör: Elvan Mert