Haber-Foto: Mustafa Işık 

Tokat, futbol sevdasına kavuşmaya hazırlanıyor. MHP Tokat Milletvekili ve MYK Üyesi Yücel Bulut, Tokatspor'un geleceği ve şehrin spor altyapısına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Geçmişin unutulup geleceğe odaklanılması gerektiğinin altını çizen Bulut, Tokatspor markasının yeniden şehre kazandırılması için perde arkasında yürütülen çalışmalardan bahsetti.

Bulut, Tokat Belediye Başkanı ile birlikte şehrin futbol takımını ayağa kaldırmak ve finansman ağı oluşturmak için çaba gösterdiklerini belirtti. Ancak, bu sürecin zaman alacağını ve hemen sonuç beklenmemesi gerektiğini vurguladı.

Tokat'ın yıllardır beklediği yeni stat projesine de değinen Yücel Bulut, Belediye Başkanı Kemal Yazıcıoğlu ile birlikte bu konuda da önemli adımlar attıklarını ve kısa süre içinde statla ilgili belirsizliğin ortadan kalkacağını ifade etti. Bulut, stadın yer ve lokasyon bilgilerini şimdilik paylaşmadı. 

Tokatspor'un sezon sonunda Beşiktaş ile özel bir dostluk maçı yapma ihtimalinden bahseden Bulut, bu tür organizasyonların hem takımın tanıtımına hem de şehrin spor kültürüne katkı sağlayacağını dile getirdi. Bulut'un bu açıklamaları, Tokat'ta büyük bir heyecan yaratırken, şehrin futbol geleceğine yönelik umutlarını da artırdı.

MHP Tokat Milletvekili ve MYK Üyesi Yücel Bulut açıklamasında, “Burada kulübün yaşadığı sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Geçmişten beri Tokatspor markasını ve bunun mesulü şudur budur vesaire gibi artık maziyi eşelemenin de hiçbirimize bir faydası olmadığının farkındayız. Allah nasip ederse önümüze bakacağız. Belediye başkanımızla birlikte birinci önceliğimiz şu. Bir taraftan buradaki faaliyetler devam ederken diğer taraftan da asıl Tokatspor markamızı biz bununla ilgili perde arkasından bir girişim var. Belli bir olgunluk seviyesine de getirdik. Elimizden geçip giden bu Tokatspor markasını bir kaza bela olmasa yakın bir zaman içerisinde şehrimize tekrar kazandıracağız, hallediyoruz. Dolayısıyla bunun Tokatspor sevdalıları için özel ve duygusal bir anlamı var. Hiçbir alternatif Tokatspor markasının yerini tutmuyor. Siz de bunu yaşayarak görmüşsünüzdür. O yüzden bu boşluğu gördüğümüzden dolayı da biz bununla ilgili özel bir teşebbüsümüz var. Bunu eğer nihayete erdirebilirsek bu müjdeyi Tokatlıyla paylaşacağız. Birinci önceliğimiz bu. Şehrimize bu markayı tekrar kazandırmak. İkinci olarak da inşallah spor kulüpleri bir şehrin gerçek vitrini, gerçek yüzü. Dolayısıyla sizin başarınız sizin ortaya koyacağınız vitrinin şehre katkısının da ben farkındayım. Belediye başkanımızla birlikte sadece belediye imkanlarıyla sınırlı kalmayacak. Bizimde gayretlerimizle burada kulübü ayağa kaldıracağımız gerçekten herhangi bir ihtiyacını bırakmayacak şekilde bir finansman ağını da oluşturmak için teşebbüslere başlayacağız. Henüz arkadaşlar yolun çok başındayız. Dolayısıyla şehirdeki bu değişim büyük bir heyecan yarattığı için kısa vadede birkaç gün içerisinde de hemen böyle elde bir sihirli değnek varmış gibi bir beklenti oluşabilir ama bunlar belli bir takvim içerisinde çözülebilecek konular. Bilin ki gündemimizde bununla ilgili mesaiye de başladık. Ama belli bir zaman alacak. Dolayısıyla burada daha sağlıklı, daha kurumsal finansmana da oturmuş, tesislerinde herhangi bir ihtiyaç kalmayacak bir hale getirebilmek için gayret gösteriyoruz. Bir diğeri de şu, sizlerin normal lig periyodu içerisinde yapacağınız maçlar dışında burada önemli misafirleri ağırlamanızı ben çok arzuluyorum. Belki de size bir sürpriz yaparız. Sezonun sonuna doğru burada Beşiktaş'la güzel bir maç yaparsınız. Bunun müjdesini de belki çok kısa bir süre içerisinde verebiliriz size. Sürekli özellikle bu dostluk maçlarıyla beraber bunun bir tanıtım ve organizasyona dönmesi de hazırlıyoruz. İki gün önce Kemal Başkanım hayırlı olsun demek için beni aradı. Sizin için yapabileceğim bir şey var mı dedi. Var dedim. şu kulübü Tokat'a getirmen, bizimle bir dostluk maçı yapman. Emriniz olur dediler. Şimdi işin bu boyutlarını da hep beraber organize edeceğiz.

Nilüfer'de renkli spor şenliği Nilüfer'de renkli spor şenliği

Şehrimizin yıllardır ihmal edilen bir stat meselesi var ne yazık ki. Bu önemli. Şu açıdan önemli. Artık bununla ilgili bir kamuoyu oluşmuş. Toplumsal bir beklenti var. Yıllardır bu beklenti devam ediyor. Şimdi ilçe bazlı Türkiye'de bu stat meselesini kişisel girişimde bulunmak suretiyle çözdüğümüz gayret gösterdiğimiz yerler oldu ama asıl kendi memleketimizin yani Tokat'ın stat sorunuyla ilgili bir adım atmamız gerekiyordu ve Allah nasip etti. Şimdi Tokat Belediyesi'nde değerli arkadaşımız Kemal Yazıcıoğlu Bey belediye başkanı olmasıyla biz bu konuda hareket alanımızı da artık genişlettik. Dolayısıyla ben size şunu da söylüyorum. Gönül rahatlığıyla çok kısa bir süre içerisinde bu statla ilgili yıllardır süregelen bu polemiği de belirsizliği ortadan kaldıracağız. İnşallah şehrimize sizlere de layık, izleyicilere de layık, kentin vizyonuna da layık bir stadı kazandırmak için de bir iki ay içerisinde esaslı neticeler alacağımız bir takvimi başlattık. Güzel olacak inşallah. yer ve lokasyon bilgileri şimdilik açıklamayalım. Şık olmaz. Ama bilin ki bu konuda da adım atılıyor. Dolayısıyla güzel, hepinizin de mutlu olacağı bir süreci başla ama bu devir teslim süreci içerisinde bir kurumsal yapıyı devraldık. Siz de hak verirsiniz. Bu on, on beş günlük, yirmi günlük periyot içerisinde irili ufaklı aksamalar olur. Kadrolar yerine yeni oturuyor. Sizlerden de bu konuda anlayış bekliyorum."