Adana Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen trajik olay, Zeydan Karalar'ın özel kalem müdürü vekili Samet Güdük'ün silahlı saldırıya maruz kalmasıyla birlikte şehri ve kamuoyunu derinden sarsmıştır. Güdük, belediye binasında kimliği belirsiz bir saldırgan tarafından üç kurşunla vurularak ağır yaralanmış ve hemen hastaneye kaldırılarak ameliyata alınmıştır. Peki, Samet Güdük kimdir, nereli, kaç yaşında, evli mi, neden silahlı saldırıya uğradı, kim yaptı? işte detaylar...

Manisa'da sınav için özel destek Manisa'da sınav için özel destek

Samet Güdük kimdir?

Samet Güdük, Adana Büyükşehir Belediyesi'nde Zeydan Karalar'ın özel kalem müdürü olarak görev yapmaktadır. Güdük, Adana'nın yerlisi olup, uzun yıllardır bu şehirde hizmet vermektedir. Ancak, bu hain saldırı sonucunda Güdük'ün yaşadığı ağır yaralanma, şehirde büyük bir endişe ve üzüntüyle karşılanmıştır.

Samet Güdük neden silahlı saldırıya uğradı, kim yaptı?

Saldırının detayları henüz tam olarak aydınlatılmamış olsa da, saldırganın belediye çalışanı olduğu iddiaları mevcuttur. Mikail G. isimli şüpheli, saldırının failleri arasında olduğu belirtilmektedir. Ancak, olayın ardındaki motivasyon ve detaylar hala netlik kazanmamıştır.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, olayın ardından kamuoyuna açıklamalarda bulunarak, saldırıyı kınadığını ve Güdük'e yapılan saldırının sorumlularının en kısa sürede adalete teslim edileceğini belirtmiştir. Aynı zamanda, Güdük'e ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletmekten de geri durmamıştır.

Adana halkı ve Türkiye geneli, bu tür şiddet eylemlerine karşı birlik ve beraberlik içinde olduğunu göstererek, Güdük'e ve benzeri mağdurlara desteklerini sunmaktadır. Olayın ardından alınan güvenlik önlemleri artırılarak benzer durumların yaşanmasının önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Saldırıya uğrayan Güdük'ün sağlığı için dualar edilmekte ve toplumun desteğiyle iyileşmesi umulmaktadır.