Zile Kültür sayfasında, Tokat Zileli Necmettin Eryılmaz, ilçenin tarihi, kültürel zenginliklerinden eski Hükümet Konağı'nı gündeme getirdi. 1980'li yıllarda yıkılan tarihi yapı için "Yeniden mi Yapılıyor?" başlığı ile aktardığı bilgiler dikkat çekici oldu. 

Peki Necmettin Eryılmaz neler yazdı? İşte o yazı:

"Şehir Hamamının arkasında bir zamanlar Zile'nin en görkemli binalarından Eski Hükümet Konağı maalesef 80'li yılların başında yıkılmış.

O konağı hatırlayanınız var mı?

Geleneksel Zile mimarisinin eşsiz örneklerinden bu eser neden yıkılır anlamış değilim.

Şimdi size sevindirici bir haber vereceğim. TOGÜ Zile MYO Restorasyon Bölümü Öğretim Görevlisi Serpil Seyfi bu konağın projesini çiziyor.

Eldeki fotoğraflar, bilir kişi beyanları ve zemin verilerine göre konak en ince detaylarına kadar projesi hazırlanıyor. Projenin Koruma Kurul onayı alındıktan sonra özgün malzemeler ile konağın yeniden yapılması mümkün olabilecek 

Bu tür hem mimari özelliği olan, hemde hikayesi olan eserlere Kültür Bakanlığı ve çeşitli fonlar destek veriyor.

Konağı bilen Sevgili Ağabeyimiz Mehmet Sezen ve o konağın Kız Sanat okulu olduğu zamanda ki öğrencileri projenin hazırlanmasına destek veriyorlar.

O Kız Sanat öğrencilerinden birisi de benim 79 yaşında ki Annem. Bu konağın içini iyi bilen tanıdıklarınız varsa lütfen bizimle irtibata geçsinler.

Bu konak bir dönem Hükümet Konağı, 

bir dönem Müftülük, 

bir dönem Kütüphane, 

bir dönem Kız Sanat Okulu ve bir dönem Hastane olarak hizmet vermiş.

Önündeki dut ağacı hazin anılara şahitlik etmiş. Bir zamanlar maalesef bir çok kişi o dut ağacında asılmış.

Belki de o hazin anılardan dolayı o Kanlı Dut kesildi, 

o konak ta yıkıldı.

Kim bilir?

Geçmişini unutan geleceğine yön veremez."