Araç kullanıcılarının endiş ile beklediği haber geldi. Peki, Akaryakıt fiyatlarına zam mı geliyor? Benzin ve motorin ne zaman, ne kadar zamlanacak? işte detaylar...

Hepsiburada Üst Yöneticisi Nilhan Onal Gökçetekin, SDN Summit 2024 etkinliğine katıldı Hepsiburada Üst Yöneticisi Nilhan Onal Gökçetekin, SDN Summit 2024 etkinliğine katıldı

Benzin ve motorin ne zaman, ne kadar zamlanacak?

Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, bu gece yarısından itibaren benzinin litresi 1,53 TL, motorinin litresi ise 1 lira 10 kuruş daha pahalı olacak. 15 Mart Cuma gününden itibaren benzin grubunda litre başına 1 lira 53 kuruş, motorin grubunda ise litre başına 1 lira 10 kuruş zam bekleniyor.

Güncel akaryakıt fiyatları incelendiğinde, İstanbul'da benzinin litre fiyatının 41.97 TL, motorinin litre fiyatının ise 41.79 TL olduğu görülüyor. Ankara'da ise benzin litre fiyatı 42.78 TL iken, motorin litre fiyatı 42.64 TL olarak belirlenmiş. İzmir'de benzin litre fiyatı 42.98 TL iken, motorin litre fiyatı ise 42.85 TL olarak kaydedilmiş. Tokat'ta ise benzinin litre fiyatının 41.72 TL, motorinin litre fiyatının ise 42.02 TL olduğu görülüyor.

Bu haberin ardından, sürücülerin akaryakıt masraflarında artış yaşanması bekleniyor. Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmaların akaryakıt fiyatları üzerindeki etkisi yakından takip ediliyor. Kamuoyu, gelecek günlerde akaryakıt fiyatlarındaki gelişmeleri dikkatle izlemeye devam edecek.