Türk sinemasının köklü isimlerinden Ahmet Mekin, sanatseverlerle buluştuğu bir sergiyle adından söz ettiriyor. Yaşayan en yaşlı Yeşilçam oyuncusu olarak bilinen Ahmet Mekin hakkında detaylar merak ediliyor. Peki, Ahmet Mekin kimdir, kaç yaşında, nereli, sinemaya nasıl başladı, hangi filmlerde oynadı? İşte detaylar...

Ahmet Mekin kimdir?

Küçükçekmece Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik, usta oyuncunun yaşamından izler taşıyan bir sergiyi ziyaret etmesiyle renklendi.

Sergi, Sefaköy Galeri Küp'te Araştırmacı-Yazar Alican Sekmeç'in koleksiyonundan seçilen 250'e yakın esere ev sahipliği yapıyor. Fotoğraf ve film afişlerinin yanı sıra Ahmet Mekin'in kariyerine ve sinema yolculuğuna ışık tutan pek çok eser, sanatseverlerle buluşuyor.

Ahmet Mekin kaç yaşında?

Ahmet Mekin'in 92 yaşında olması, Türk sinemasının yaşayan en yaşlı erkek oyuncusu olma özelliğini taşıyor. Mekin, 6 Ağustos 1932'de İstanbul'da doğdu. Bakırköy Halkevi'nde sahne almaya başlayarak oyunculuk kariyerine adım atan Mekin, 1957 yılında "Mahşere Kadar" filmiyle sinema dünyasına giriş yaptı. Oyunbaz ve karakter oyuncusu olarak tanınan Mekin, yaklaşık 200 filmde rol alarak Türk sinemasına önemli katkılar sağladı.

Ahmet Mekin hangi filmlerde oynadı?

Sinema kariyeri boyunca birçok önemli yapımın kadrosunda yer alan Ahmet Mekin'in, "Aşktan da Üstün", "Kelebekler Çift Uçar", "Gurbet Kuşları", "Selvi Boylum Al Yazmalım" gibi filmleri Türk sinemasının klasikleri arasında yer alıyor. Ayrıca televizyon dizilerinde de başarılı performanslar sergileyen Mekin, "Geçmiş Zaman Elbiseleri", "Tatar Ramazan", "Not Defteri" gibi yapımlarda izleyicilerle buluştu.

Ahmet Mekin evli mi, eşi kim?

Özel hayatında da dikkat çeken bir isim olan Ahmet Mekin, 1957-2020 yılları arasında oyuncu Şükran Sabuncu ile evli kaldı.

Türk sinemasının Altın Portakal ödüllü oyuncusu Ahmet Mekin’in (Kurteli) 63 yıllık hayat arkadaşı, oyuncu Şükran Sabuncu (Kurteli) (82) tedavi gördüğü hastanede 03 Şubat 2020 Pazartesi günü hayatını kaybetti.

Dokuz Eylül'lü öğrencilerden Filistin dayanışması Dokuz Eylül'lü öğrencilerden Filistin dayanışması

Aile yaşamını ve sanat kariyerini başarıyla sürdüren Mekin, Türk sinemasının değerli isimlerinden biri olarak anılmaya devam ediyor. Sergi, Mekin'in hayatına ve sanatına dair benzersiz bir bakış sunarak sanatseverleri geçmişe yolculuğa çıkarıyor.