Aralık ayında açıklanan enflasyon rakamları, akaryakıt ve alkollü içeceklerde 6 aylık enflasyon verisi kadar ÖTV artışı yapılacağını gösterdi. Bu bağlamda, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) üzerinden belirlenecek olan ÖTV artış oranı yüzde 25,6 olarak belirlendi. Yılın ikinci 6 ayında Yurt İçi ÜFE'nin yüzde 25,6 oranında gerçekleşmesi beklenirken, akaryakıt ve alkollü içeceklere aynı oranda zam yapılacağı duyuruldu.

Akaryakıt fiyatlarındaki otomatik ÖTV artışı, benzin ve motorin gibi ürünlerde fiyatları yükseltecek. Akaryakıt ÖTV'sine yüzde 25,6 zam kesinleşirken, benzinde 2,30 TL, motorinde ise 2,16 TL'lik bir zam yapılacak.

Alkollü içkilerden alınan ÖTV tutarı da yüzde 25,6 oranında artırılacak. Buna göre, 1 litre rakıda halen 449 lira olan ÖTV tutarı, 478 liraya çıkacak.

Tokat’ta minibüs motosikletle çarpıştı: 1 ölü! Tokat’ta minibüs motosikletle çarpıştı: 1 ölü!

ÖTV zammı, alkollü içki ve akaryakıt kategorilerinde yüzde 25,6 olarak belirlendi. Artış sonrasında, biranın asgari maktu vergi tutarı 7,76 liraya çıkacak.

Akaryakıtta ÖTV oranındaki yüzde 25,6'lık artış, yeni yıldan itibaren geçerli olarak akaryakıt fiyatlarında otomatik bir zamı beraberinde getirecek.

Benzin ve motorin gibi ürünlerdeki ÖTV tutarları da artacak. Benzindeki ÖTV, 7,52 TL'den 9,44 TL'ye, motorindeki ÖTV ise 7,05 TL'den 8,85 TL'ye çıkacak. Bu rakamlara yüzde 20'lik Katma Değer Vergisi (KDV) de eklendiğinde, benzinde en az 2,30 TL'lik bir fiyat artışı, motorinde ise 2,16 TL'lik bir artış bekleniyor.

Bu artış oranları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yasa ile verilen iptal yetkisini kullanmazsa, doğrudan pompa fiyatlarına yansıyacak. Kamuoyu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konudaki kararını merakla bekliyor.