Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 ekibi, dönüş yolculuğu için uygun şartların sağlandığı belirlenince geri dönüş için harekete geçti. Dragon kapsülüne astronotların yerleştirilmesi ve malzemelerin yüklenmesiyle birlikte, dönüşe hazır oldukları belirtildi. Peki, Alper Gezeravcı dünyaya ne zaman inecek? ISS'ten ayrıldı mı? İşte detaylar...

Kızılcık Şerbeti dizisinin Çimen'i Selin Türkmen kaç yaşında, nereli? Selin Türkmen kimdir? Kızılcık Şerbeti dizisinin Çimen'i Selin Türkmen kaç yaşında, nereli? Selin Türkmen kimdir?

Alper Gezeravcı dünyaya ne zaman, nasıl inecek?

Yaklaşık 47.5 saat sürecek olan yolculuk öncesinde Dragon kapsülünden gelen görüntüler, Axiom'un canlı yayınında izleyicilere aktarıldı. Ekip, dönüşlerinin ABD'nin Florida eyaleti ile Meksika Körfezi arasındaki yedi potansiyel iniş noktasından birinde gerçekleşmesi bekleniyor. NASA kontrol odası, dönüş hazırlıklarını anlık olarak takip ederek gerekli desteği sağlıyor.

Gezeravcı ve beraberindeki üç astronotu, SpaceX'in Dragon uzay aracıyla yörüngeye taşıyan Falcon-9 roketiyle 19 Ocak'ta Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarılı bir şekilde fırlatılmıştı. Dragon uzay aracı, yaklaşık 36 saatlik bir yolculuktan sonra 20 Ocak'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmişti. Dragon kapslünün 9 Şubat Cuma akşam saatlerinde iniş yapması bekleniyor.

Bu dönüş, Türkiye'nin uzay çalışmalarında önemli bir kilometre taşı olarak değerlendiriliyor ve Gezeravcı'nın başarılı bir şekilde geri dönmesi büyük bir gurur kaynağı olacak. Gezeravcı'nın uzayda geçirdiği süre boyunca gerçekleştirdiği çalışmalar ve deneyimler, Türkiye'nin uzay keşifleri ve araştırmaları için önemli bir kaynak olacak. Gezeravcı'nın dönüşü, ulusal ve uluslararası medya tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor.

ISS'ten ayrıldı mı?

Gezeravcı'nın da içerisinde bulunduğu Dragon Crew Kapsülü ISS'ten ayrılarak dönüş yolculuğuna başladı.