Gazeteci kimliğiyle de tanınan bir siyasetçi olan Gültan Kışanak DEM Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı olarak açıklandı. Peki, DEM Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Gültan Kışanak kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne, evli mi? İşte ayrıntılar...

DEM Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Gültan Kışanak kimdir?

15 Haziran 1961'de Elazığ'da doğan Gültan Kışanak, öğretmenlik eğitimini tamamladıktan sonra gazetecilik alanında kariyer yapmaya başladı. 1991'de Güneş gazetesinde stajyer olarak adım atan Kışanak, daha sonra Yeni Ülke, Özgür Gündem ve Özgür Ülke gibi önemli yayınlarda çeşitli görevler üstlendi. Yazı işleri müdürü ve yayın koordinatörü olarak çalıştı.

Ancak, sadece gazetecilikle sınırlı kalmayan Kışanak, politikaya da ilgi duydu. 2007'de Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) desteğiyle bağımsız olarak Diyarbakır Milletvekili seçildi. DTP'nin kapatılmasının ardından Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) geçti ve partinin eş başkanlığına getirildi. Bu süreçte, Siirt'ten bağımsız aday olarak milletvekili seçilen Kışanak, 2014 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı olarak göreve başladı.

Tokat İstişare Heyeti'nden Şehir Toplantıları Tokat İstişare Heyeti'nden Şehir Toplantıları

Ancak, Kobani davasıyla ilgili olarak tutuklanan ve cezaevine gönderilen Kışanak, siyasi kariyerinde zorlu bir dönem geçirdi. Halk nezdindeki popülerliğini ve etkisini koruyarak, hala birçok kişi tarafından saygı duyulan bir figür olarak görülüyor.

Gültan Kışanak'ın mesleği, sadece gazeteci olmakla sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda bir siyasetçi olarak da önemli bir konuma sahip. Hem gazetecilik kariyeri hem de siyasi geçmişiyle Türkiye'nin önemli isimlerinden biri olarak kabul ediliyor. Bugünlerde ise adı, Ankara Büyükşehir Eşbaşkan adaylarından biri olarak geçiyor. Öztürk Türkdoğan ile birlikte adaylık sürecini yürüten Kışanak, halkın desteğini kazanmaya çalışıyor.