Antalya'da yaşanan teleferik kazasının ardından Antalya eski Belediye Başkanı Menderes Türel merak konusu oldu ve araştırılıyor. Peki, Antalya eski Belediye Başkanı Menderes Türel kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne, evli mi? İşte detaylar...

Antalya eski Belediye Başkanı Menderes Türel kimdir?

Antalya'nın önemli siyasi figürlerinden biri olan Menderes Türel, 1964 yılında Antalya'da dünyaya geldi. Kökeni Yörük bir aileye dayanıyor ve eğitim hayatına Antalya'da başladı. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra gazetecilik alanında kendini geliştirmek için İngiltere'ye gitti.

Menderes Türel'in siyasi kariyeri, 2004 yılında Türkiye yerel seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesiyle başladı. Evli ve iki çocuk babası olan Türel, siyasetteki başarısını 2011 yılında AK Parti Antalya 2. sıra milletvekili adayı olarak TBMM'ye girişiyle de taçlandırdı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, şehre birçok önemli proje kazandırdı. Özellikle ulaşım alanında önemli adımlar atıldı; AntRay gibi toplu taşıma projeleri, köprülü kavşaklar, alt geçitler ve teleferik gibi modernizasyon projeleri hayata geçirildi. Ayrıca, şehrin rekreasyon alanlarını geliştirerek turizme katkıda bulundu; Boğaçayı rekreasyon alanı ve Konyaaltı Plajı düzenlemesi gibi projeler, Antalya'nın cazibesini artırdı.

Milli Boksör İron Hasan lakaplı Hasan Demir sporu neden bıraktı? Hasan Demir kimdir? Milli Boksör İron Hasan lakaplı Hasan Demir sporu neden bıraktı? Hasan Demir kimdir?

Menderes Türel, hem siyasi hem de sosyal alanda Antalya için önemli bir figür olmaya devam ederken yaşanılan teleferik kazası dikkatleri Türel'e çekti.  Şehrin gelişimine yaptığı katkılar ve gerçekleştirdiği projelerle tanınan ve takdir edilen Türel'in projeleri arasında olan teleferik hattının yapılırken mi yoksa sonradan mı yetersiz olduğu tartışmaları alevlendi. Onlarca kişinin mahsur kaldığı ve bir kişinin hayatını kaybettiği kazaya dair soruşturma devam ediyor.