Avrupa'da doğalgaz fiyatları, ılıman hava koşullarıyla birlikte 3,5 ayın en düşük seviyesine geriledi. Hollanda TTF hub’ındaki ocak vadeli kontrat, Ice Endex'te gün içinde 32,32 EUR/MWh düzeyine kadar gerileyerek 7 Eylül'den bu yana en düşük seviyeyi gördü. İngiltere NBP eşdeğeri, Ice Futures'ta gün içinde 80,77 p/th ile günün en düşük seviyesine ulaştıktan sonra 83,65 p/th seviyesinde işlem gördü.

Zenergi analistlerine göre, ılıman ve rüzgarlı hava koşulları, aralık ayının başından bu yana devam eden aşağı yönlü temelleri daha da zorlaştırarak yıl sonuna kadar piyasayı etkileyecek. İsveç Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü (SMHI) verilerine göre, Almanya dahil olmak üzere Avrupa'nın en büyük gaz tüketicisi ülkelerde yeni yılın başlangıcına kadar ılıman hava bekleniyor.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe) verilerine göre, depolama stokları %89'un biraz altında doluluk oranında bulunuyor. Bu durum, ısıtma talebini sınırlayacak hava koşullarıyla birleşerek depolama stoklarında önemli bir azalmaya işaret etmiyor. Bu gelişmeler, doğalgaz fiyatlarının düşük seviyelerde seyretmeye devam edebileceğine işaret ediyor.