Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya mitinginde yaşanan staj ve çıraklık mağdurlarının gözaltına alınması ve alana alınmama olayını sert bir dille eleştirdi. Özel, "Ey Recep Tayyip Erdoğan! Staj ve çıraklık mağdurları hakkını alana kadar onlarla birlikte mücadele edeceğiz, iki elim yakandadır" şeklinde konuştu.

Konya Staj ve Çıraklık Mağdurları Dernek Başkanı İmdat Yüğrük ve 50 civarındaki dernek üyesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya Kılıçarslan Meydanı'ndaki mitingine katılmak için alana gitmesine rağmen engellendiği ve gözaltına alındığı bilgisi kamuoyunu derinden sarsmıştı. Bu olayın ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iktidara seslenerek bu sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Kilitli Kalkan Tatbikatı tamamlandı Kilitli Kalkan Tatbikatı tamamlandı

Özel, konuşmasında staj ve çıraklık mağdurlarının yaşadığı sorunlara da dikkat çekti. Ödenmiş staj ve çıraklık sigortalarının başlangıç günü kabul edilmemesi sonucunda emekli olamadıklarını belirtti. Seslerini duyurabilmek için her mitinge gittiklerini ifade eden Özel, CHP'nin mitinglerine geldiklerinde baş tacı edildiklerini ancak AK Parti'nin mitingine gittiklerinde gözaltına alındıklarını, itip kakıldıklarını ve telefonlarının toplandığını dile getirdi.

CHP Genel Başkanı, "Staj ve çıraklık mağdurları kardeşimizdir" diyerek desteklerini bir kez daha vurguladı ve onlarla birlikte mücadele edeceklerini ifade etti. Özel'in bu sözleri, staj ve çıraklık mağdurlarına moral verdi.