Bir güzellik yarışmasında birinci seçilen 60 yaşındaki Alejandra Marisa Rodriguez genç ve sağlıklı görüntüsü ile dikkatleri üzerine çekti. Peki, 60 yaşında güzellik kraliçesi olan Alejandra Marisa Rodriguez kimdir, nereli, güzellik sırları ne? İşte detaylar...

60 yaşında güzellik kraliçesi olan Alejandra Marisa Rodriguez kimdir?

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenen bir güzellik yarışmasında Alejandra Marisa Rodriguez, 60 yaşında olmasına rağmen kainat güzeli seçilerek dikkatleri üzerine çekti. Bu olay, güzellik algısına ve yarışma standartlarına getirilen yeni bir bakış açısını ortaya koydu.

Rodriguez, 60 yaşında bir güzellik yarışmasını kazanan ilk kadın unvanını taşıyor. Eğer mayıs ayında Arjantin çapındaki yarışmayı da (Miss Universe Argentina) kazanırsa, eylül ayında Meksika'da düzenlenecek olan Kainat Güzellik Yarışması'na katılmaya hak kazanacak.

Bu olağanüstü başarıya sahip olan Rodriguez'in avukat ve gazeteci kimliğiyle bilindiği belirtiliyor. Yarışmayı kazanmasının ardından yaptığı açıklamada Rodriguez, "Büyük bir heyecan duyuyorum çünkü kadınların sadece fiziksel güzellik değil başka değerlere de sahip olduğu yeni bir süreci başlatıyoruz" dedi.

Düzce'de 3 aracın karıştığı kazada 4 kişi yaralandı Düzce'de 3 aracın karıştığı kazada 4 kişi yaralandı

Geçtiğimiz yıl, Miss Universe organizatörleri yarışmaya katılacak kişiler için yaş sınırı uygulamasını kaldırmıştı. Bu adım, farklı yaş gruplarından kadınların güzellik yarışmalarında yer almasını teşvik etmeyi amaçlıyor. Artık 18 yaşından büyük herkes, yaşlarına bakılmaksızın yarışmalara katılabilecek.

Alejandra Marisa Rodriguez'un bu başarısı, sadece kişisel bir kazanç olmanın ötesinde, yaşa ve standartlara meydan okuyan bir duruşun simgesi olarak değerlendiriliyor. Bu başarı, güzellik algısının genişlemesi ve yaş sınırlarının kırılması yolunda önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.