ABD'de YouTube üzerinden ebeveynlik tavsiyeleri veren ünlü isim Ruby Franke, kendisine yöneltilen istismar suçlamalarını kabul etti. İki oğlunu 'kötü ruhlar tarafından ele geçirildiklerine ve bunun için cezalandırılmaları gerektiğine' inandırmaya çalıştığını itiraf eden Franke, "Ailem ve çocuklarım için en derin üzüntüyle söylüyorum, suçluyum" dedi. Franke'nin cezasının 20 Şubat 2024'te açıklanması bekleniyor.

Mahkeme belgelerine göre Franke, 12 yaşındaki oğluna yazın yeterli su olmadan saatlerce açık havada çalıştırdığını ve ciddi güneş yanıkları oluşana kadar işkence yaptığını doğruladı. İş ortağı Jodi Hildebrandt'ı suçlayarak aldığı tavsiyeler üzerine bu eylemleri gerçekleştirdiğini söyleyen Franke, oğlunu ayağında bot varken tekmelediğini ve çocuğun kafasını suya soktuğunu da itiraf etti.

Franke, çocuklarını 'kötü ve şeytani' olduklarına inandırmak için benzer istismarları 9 yaşındaki kızına da uyguladığını açıkladı. Çocuğunu toprak yollarda çıplak ayak koşmaya zorladığını, aç ve susuz bıraktığını kabul eden Franke, benzer bir ceza olarak oğlunu aylarca bir fasulye çuvalı üzerinde uyuttuğunu daha önce paylaşmıştı.

41 yaşındaki Franke ve eşi Kevin, 2015 yılında ünlü "8 Passengers" YouTube kanalını kurarak altı çocuklarına yönelik ebeveynlik deneyimlerini paylaşmışlardı. Kanal, 2 milyon aboneye ulaşana kadar büyük bir takipçi kitlesi edinmişti. Franke ve Hildebrandt, bu yıl eylül ayında gözaltına alınmıştı, ancak olay, evden kaçan oğlunun komşudan yardım istemesiyle ortaya çıkmıştı. Franke'nin istismarlarına dair verilecek ceza, kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.