(Haber: Emel Tekbaşoğlu Sürer)

Çalışma hayatlarında 18 yaş altında iken okulda stajyer, halk eğitim merkezlerinde çırak olarak çalışan gençler bugün 3308 Sayılı Yasa gereği, emeklilik hakkına kavuşma yolunda o tarihleri işe başlangıç tarihi olarak saydıramıyor. Bunun için yeni bir yasal düzenleme gerekiyor. Yasal düzenleme için de TBMM ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nezdinde sonuç alabilmek için canhıraş bir çaba gösteriliyor.

Teklif Meclis'e sunuldu... Fahiş fiyat ve stokçuluk cezaları artıyor! Teklif Meclis'e sunuldu... Fahiş fiyat ve stokçuluk cezaları artıyor!

            Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, kurdukları dernekler ve federasyon aracılığıyla güç birliği yaparak bulundukları her ortamda siyasilere, yetkililere ulaşıp sorunlarına çare isterken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın illere yaptığı ziyaret programlarını da takip ederek taleplerini, seslerini duyurmanın fırsatını kolluyorlar. Bu kez Antalya’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektuplarını ulaştırma fırsatı buldular.

            Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben yazılan mektupta konunun içeriği izah edilerek, “Sayın Cumhurbaşkanımız, sizlerden E-Devletimizde ilk işe giriş tarihi olarak görünen çıraklık ve stajyerlik sigortamızın SGK başlangıcı olarak kabul edilmesini arz etmekteyiz. Sizler “hiçbir mağduru, mazlumu zalimin pençesine terk etmedik, etmeyeceği demiştiniz. Sizlere güvenimiz sonsuz. Bu mağduriyetin giderileceğinin müjdesini Reisimiz verecek inancındayız. Saygı ve sevgilerimizi sunuyor, ellerinizden öpüyoruz.” İfadelerine yer verdiler.

İşte O mektup:

Erdoğan'a Sunulan Çıraklık Mektubu