Gökbilimciler, 137 ışık yılı uzaklıkta bir M-cüce yıldızın etrafında dönen yaşanabilir bir Dünya adayı olan yeni bir Süper Dünya keşfettiler. Bu yeni gezegen, TOI-715b olarak adlandırılmıştır ve Dünya'nın yaklaşık 1,55 katı büyüklüğündedir. Özellikle, yıldızın yaşanabilir bölgesi içinde yer almasıyla dikkat çekmektedir.

Öğrencilerin tasarladığı robotlar zirvede yarıştı Öğrencilerin tasarladığı robotlar zirvede yarıştı

Sistemde ayrıca başka bir yaşanabilir gezegen adayı da bulunmaktadır. Bu gezegen, Dünya büyüklüğünde olup, doğrulandığı takdirde TESS gezegeni tarafından tespit edilen en küçük yaşanabilir bölgeye sahip olacaktır.

TOI-715, ortalama bir kırmızı cücedir ve Güneş'ten oldukça küçüktür. Yıldızın kütlesi Güneş'in yaklaşık dörtte biri ve yarıçapı da yaklaşık dörtte biri kadardır. TOI-715b'nin yıldıza yakın ve sıkı bir yörüngede dönüşü, cüce yıldızın çevresinde sadece 19 gün sürmektedir.

Kırmızı cüceler, Güneş'e kıyasla oldukça soluk oldukları için, bu Süper Dünya'yı yıldızın yaşanabilir bölgesine konumlandırmaktadır. Yaşanabilir bölge, sıvı suyun var olabileceği gezegenleri belirlemek için yaygın bir kriterdir. Yıldızların spektral tipi, gezegenin albedosu, kütlesi ve hatta atmosferinin bulutluluk derecesi gibi faktörler, bir gezegenin sıvı suya sahip olup olmadığını belirlemede kullanılmaktadır. Bu nedenle, yaşanabilir bölgenin sınırları belirsiz ve bazen çelişkili olabilmektedir.